HIDIRELLEZ ÇAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI

Denizli’nin Çal ilçesinin Çalçakırlar Mahallesi'nde hafta sonunda baharın müjdecisi, birliğin, beraberliğin ve bereketin simgesi Hıdırellez düzenlenen şenlikle kutlandı. Etkinliklere katılan Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, "İnşallah bu birliktelik, Türkiye'ye ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirecek" dedi.

Çal ilçesinde Alevi Bektaşi kültürünü yaşatan tek yerleşim yeri olan Çalçakırlar Mahallesi’nde geleneksel olarak yapılan Hıdırellez kutlamaları hafta sonunda yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte kurbanlar kesilerek konuklara ikram edildi. Dümülcü Sultan Türbesi ve Gayip Erenler Türbesi’nde dualar okundu, sazlar çalındı, türküler söylendi. Hıdırellez kutlamasına, TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Marım, Çal Kaymakamı Ahmet Baz, Belediye Başkanı Ahmet Hakan, mahalle muhtarları ve Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa ve Ankara'dan çok sayıda vatandaş katıldı.

HIDIRELLEZ ÇAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI

BİRBİRİMİZİ ANLAMANIN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLADIK

Hıdırellez şenliğine Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların katıldığını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, kardeşliğin, barışın ve demokrasinin hâkim olduğu bir ortamda bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Hakan, “Bu topraklarda, binlerce yıldır farklı kültürlerin, inançların ve yaşam tarzlarının bir arada uyum içinde yaşadığını görmek bizi gururlandırıyor. Geleneksel Hıdırellez şenliği ile birlikte olmanın ve birbirimizi anlamanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Kardeşlik ve birlik duygularıyla, burada bulunan herkesle lokmamızı paylaşıyoruz. İnşallah bu birliktelik, Türkiye'ye ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirecek. Bir olalım, işlerimizi kolay kılalım diyerek, geleceğe umutla bakıyor ve bu güzel etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HIDIRELLEZ ÇAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI