ÇAMELİ MTAL'NİN KARİYER KONUĞU MADEN OLDU

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTAL) kariyer günleri çerçevesinde düzenlediği etkinliğin konuğu, iş insanı Fatih Maden oldu. Girişimci Maden, meslek seçiminin önemini anlattı.

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), kariyer günleri çerçevesinde düzenlediği etkinlikle geleceklerine yön verecek öğrencilerin bilgilenmesini sağlıyor. Okulun Konferans Salonunda kariyer günleri çerçevesinde 23 Mayıs Perşembe günü düzenlenen etkinliğin  konuğu, Muhasebe ve Finansman Alan Şefi Emrah Şimşek'in davetiyle girişimci Fatih Maden oldu.

Çameli'de 1980 yılında doğarak ilk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamlayan Maden, lise öğrenimini Acıpayam Ticaret ve Meslek Lisesinde bitirdi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Maliye Bölümünde okumakta olan Maden, 2016 yılında Çameli Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı oldu. Maden, 2024 yılı yerel seçiminde Elmalı Mahallesi Muhtarı oldu.

ÇAMELİ MTAL'NİN KARİYER KONUĞU MADEN OLDU

"SEÇECEĞİNİZ MESLEK HAYATINIZI BELİRLER"

Maden, konuşmasında, çalışma hayatına büyük bir zaman diliminin ayrıldığını belirterek, bu yüzden tutkulu olunan ilgi alanında bir meslek seçimi yapmanın gelecek açısından önemli olduğunu, güvenlik ile ilgili bir meslek seçersek sıkıntılı, düğün salonu işletirsek ise mutlu insanlar göreceğimizi söyledi.

"İNSANLAR KAFASINA KOYDUĞUNU YAPMALI"

Çevrenin "Kendini ele güldürme, batarsın, borç yapma" dediğini oysa insanın kafasına koyduğu işi yapması gerektiğini ifade eden Maden, ticarette iflasın da olduğunu ama yiğidin düştüğü yerden kalktığını, insanın inandığı işte eninde sonunda başarılı olacağını belirtti.

"ÇOK GEZENİN UFKU AÇILIR"

Girişimci Maden, Türkiye'nin pek çok şehrini ve 16 ülkeyi gezdiğini, gittiği yerlerde insanların kendisinden farklı olarak neler yaptığını inceleyerek gördüğü yenilikleri kendi işinde uyguladığını ve bu şekilde kendini geliştirme fırsatı bulduğunu, seyahatleri sayesinde iki tane barajın işletme hakkını alarak buralarda balık yetiştirdiğini ilave etti.