TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Çalkebir Derneği’nin geleneksel hale getirdiği şenlik Boğaziçi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Bölge insanının kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlediği etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından Çalkebirliler katıldı.

Denizli’nin Baklan ilçesine bağlı Boğaziçi mahallesi sakinleri şenlikte buluştu. Çalkebir Derneği tarafından düzenlenen geleneksel etkinlik hayır yemeği ile başladı.

Hayırseverler ve bölge sakinlerinin bağışları ile gerçekleşen yemek öğle saatlerinde tüm belde halkını buluşturdu. Kent dışında yaşayan çok sayıda Çalkebir sakini de etkinliğe katıldı. Vatandaşların üç kurban bağışladığı yemek binin üzerinde vatandaşa ikram edildi.

Etkinlik kapsamında Çalkebirli resim sanatçıları tarafından hazırlanan eserler sergilendi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Akşam saatlerinde belde sakinleri Gülsüm Çetinkaya konserinde buluştu. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı Çalkebirlilere müzik ziyafeti verdi. 

Çalkebir Derneği yöneticisi Ahmet Akbay geleneksel hale getirdikleri etkinlikle bölge sakinlerini buluşturduklarını belirterek; “Hayır ve desteklerle etkinliğimizi gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanında hemşehrilerimizi ağırladık. Köyümüzün kültür ve geleneklerini yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılım oldukça yoğun oldu. Bölgemiz kültürel ve tarihi değerlere sahip. Bu değerlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması için dernek olarak büyük bir mücadele veriyoruz. İlerleyen dönemde köyümüzün Kültür Köyü ilan edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz. Burada tescilli tarihi yapı varlığımız, ahşap camimiz, kerpiç evlerimiz, Selçuklu mimarisine sahip hanaylı yapılarımız görülmeye değer” ifadelerini kullandı.