SARAYKÖY HEM’DE GELİŞTİRİLDİ, 4 ÜLKE GEZDİ

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nin geri dönüşüm içerikli projesi Türkiye’nin yanı sıra Finlandiya, İspanya ve İtalya’da tanıtıldı.

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen ‘Gelecekse Yürüdüğün, Adım Adım Geri Dönüşüm’ konulu erasmus projesi, Türkiye başta olmak üzere Finlandiya, İspanya ve İtalya’da tanıtıldı.

İlk tanıtımlar geçen yıl sırasıyla İspanya’nın Lleida şehrinde, ikinci hareketlilik Finlandiya’nın Helsinki şehrinde,  üçüncü hareketlilik ise bu yıl içinde Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, son hareketlilik ise İtalya’nın Amelia şehrine gerçekleştirildi. Proje kapsamında sürdürülebilirlik öne çıkarıldı, eğitim faaliyetlerinin önemi hatırlatıldı.

SARAYKÖY HEM’DE GELİŞTİRİLDİ, 4 ÜLKE GEZDİ

Bu proje sayesinde, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında hem teorik hem de pratik bilgiler kazandıklarını belirten Proje Yürütücüsü ve Kurum Müdürü Halil Kaya,  “Projenin yaygınlaştırılması, tanıtımı ve sürdürülebilirliği açısından önemli etkinliklere yer verdik. Proje ile çevremizi korumanın ve sürdürülebilir yaşamın ne kadar önemli olduğunu, atölye çalışmaları sayesinde sadece geri dönüşümün önemini anlamakla kalmadık. Aynı zamanda bu konuda aktif rol alarak güzel anılar ve beceriler kazandık. Bu deneyimlerin, Erasmus projesine katılan herkes için kalıcı bir etkisi olacağına inanıyorum. Geri dönüşüm ve sıfır atık hareketlerinin yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Proje Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne de taşınacak.