180 BİN LİRALIK PİDE, 720 BİN LİRALIK TUVALET TADİLATI

Kale’de belediye başkanlığını devralan Erkan Hayla ilk olarak hesapları inceletti. Seçimden bir hafta önce 9 milyon liralık kredi çekildiğini belirleyen Hayla isyan etti. Seçim çalışmaları için belediye bütçesinden harcama yapıldığını savunan Hayla, “Sandıklara 600 adet pide gönderilmiş. Mümkün değil. 180 bin liralık bu faturayı ödemeyi reddettim” dedi. 

Denizli’nin Kale ilçesinde belediye başkanlığı görevini AK Partili Mehmet Salih Sağınç’tan devralan CHP’li Erkan Hayla ilk iş olarak belediyenin hesaplarını incelettiğini açıkladı. Hayla karşılaştığı manzara karşısına şoke olduğunu belirtti, hazırladığı bir video ile seçimden kısa bir süre önce çekilen kredi ve yapılan harcamaları kamuoyuna duyurdu. 

SEÇİMDEN 1 HAFTA ÖNCE 9 MİLYON KREDİ ÇEKİLMİŞ

Hayla kendisini en çok üzen olayın seçimden bir hafta önce çekilen 9 milyon liralık kredi olduğunu belirterek; “Hesapları inceledik. Kale Belediyesi’nin 38 milyon 400 bin TL borcu var. Eğer yatırımlar yapılmışsa ben bu borcu öderim, altından da kalkarım. Beni en çok üzen şey şu... 22 Mart 2024’te, seçimden bir hafta önce 9 milyon TL kredi çekiliyor. 48 ay vadeli, 48 eşit taksitte ödenecek. Bu 9 milyon TL’yi 23 milyon 300 bin TL olarak ödeyeceğiz. Elimize geçen 8 milyon 790 bin TL para. Keşke 4 dükkân satıp da, bu parayı ödeseydiniz. Ama Kale Belediyesi’ne bu kötülüğü yapmasaydınız. Kale halkına bu kötülüğü yapmasaydınız” ifadelerini kullandı. 

180 BİN LİRALIK PİDE, 720 BİN LİRALIK TUVALET TADİLATI

SANDIKLARA PİDE GÖNDERİLMİŞ

Hayla seçim günü sandık görevlilerine belediye bütçesinden pide gönderildiğini ve 180 bin lira fatura çıkarıldığını belirterek bu bedeli ödemeyeceğini duyurdu. Hayla şu ifadeleri kullandı: “Seçimde sandıklara pide göndermişler. Biliyorsunuz her parti gönderir. Partiler gönderir, adaylar da bunu cebinden öder. Burhan Cura kardeşimin 180 bin liralık faturası var. Kendisini çağırdım. Bunun 8 bin Lirası Osman Zolan zeytin fidanı dağıtmaya geldiğinde, belediye işçileri tarafından yenen yemek, gerisi seçim otobüsünü kullananlar, seçim için dışarıdan gelen misafirler ve seçim sandıklarına giden pideler. Sandıklara 600 adet pide gitmiş. Mümkün değil 600 adet gitmez. 180 bin liralık faturayı ödemeyi kesinlikle reddettim, tutanağını tuttum”

TUVALETE 720 BİN LİRALIK TADİLAT

Diğer harcamalara da değinen Hayla; “Bir diğer dikkatimi çeken konu, belediye tuvaletine 720 bin TL’ye tadilat yaptırmış.  Herkes gidip o tuvalete orada görebilir. 

20 bin adet Türk bayrağı alınmış. 50 X 70 boyutunda, 225 bin lira + KDV, yani 247 bin lira. Burada bu siparişi veren ve teslim alan memurlar imza atmamış ama isimleri yazılmış. Memurlara konuyu sorduğumda, hiç kimse bayrakların buraya geldiğini ve teslim alındığını söylemiyor. ‘Böyle bir siparişten haberimiz yok, biz böyle bir bayrak görmedik’ diyor. Çünkü adet de çok. Bu tamamen yalan bir fatura” ifadelerini kullandı. 

180 BİN LİRALIK PİDE, 720 BİN LİRALIK TUVALET TADİLATI

İHALE YOK ÖDEME VAR

Tuvalet tadilatını gerçekleştiren firmaya işin ihale yapılmadan verildiğini ifade eden Hayla firma temsilcileri ile görüştüğünü anlattı. Hayla; “Tuvaleti tamir ettikleri beton şirketi Denizlili bir firma, Erbeton diye. 3 milyon 700 bin lira taş döşeme işçiliği faturası var. Bu firmanın yetkilisini de çağırdım. Nereye kaç metre kare taş döşediniz diye sordum. Onları kendim hesapladım ve bu rakamı çıkardım diyor. İşinizi bitirdiniz mi diye soruyoruz evet işimi bitirdim diyor. Kim bu işi sizden teslim aldı diye soruyoruz, vallahi benim umrumda değil, benden kimse teslim almadı diyor. Paran ödendi mi diyoruz evet ben paramı aldım diyor. Ne bir metraj çıkaran memurun imzası var, ne ihale var, ne de fiyat teklifi alınan yer var. 3 yerden fiyat teklifi alınmış, 3 firma da aynı kişiye ait” diye konuştu. 

YUNAN BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAZ

Hayla çekilen krediden çok az bir bölümünün kasada kaldığını kaydederek; “9 milyon çekilen krediden şu anda kasada 3 milyon lira paramız kalmış. 6 milyon Lirası bu bir haftalık süre zarfında, biz mazbatayı alana kadar, oraya buraya ödenmiş. Bekleyememişler gelmemizi.

Bize seçim süresince “Hep borç ödedik, o yüzden hizmet üretemedik” dediler. Ödediyseniz bu 38 milyon borç ne?  Siz 9 milyonluk, geri ödemesi 23 milyonluk bu krediyi nasıl çekersiniz? Yunanlıyı getirirseniz Kale Belediyesi’ne bu kötülüğü yapmaz” ifadelerine yer verdi. 

‘SOKAKLAR TOZ DUMAN’

Hayla sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben halkıma bilgilendirmek adına bu videoyu sizlere sunuyorum. Bunları gelip buradan da görebilirsiniz. Zaten belediyenin camlarına da asacağım. Herkes kimin ne olduğunu bilsin diye. 6 yıldan beridir, ilçeme mahallelerime çivi çakılmadı. 6 yıldan beridir benim halkım ayrıştırıldı. Bir mahalleye yapıldı, diğerine yapılmadı vs. Hiçbir iş tam yapılmadı. Yollarımın hali belli, şehir içimin hali belli. Sokakları toz duman. Yapılan hiçbir iş olmadığı halde 38 milyon 400 bin TL borcumuz var. Çalışan bir tane araç kalmamış. Araçların hepsi hurdaya çıkmış”

erkan hayla