MERKEZEFENDİ, 2. YEREL KÜLTÜR ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Dünyanın farklı kıtalarından yerel kültürleri konu alan kısa filmler, 14-18 Ekim tarihleri arasında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Beş gün sürecek festivalde film gösterimlerinin yanı sıra yönetmen söyleşileri, sunumlar, konserler ve özel gösterimler gerçekleştirilecek.

Merkezefendi Belediyesi, kültür ve sanat çalışmalarını sürdürüyor. Merkezefendi Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek 2. Yerel Kültür Uluslararası Film Festivali’nde (2. Indigenous Culture Film Festival-INCUFF), dünyanın farklı kıtalarından yerel kültürleri konu alan kısa filmler Merkezefendili ve Denizlili izleyicilerle buluşacak.

14-18 Ekim tarihleri arasında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festival kapsamında yerel kültür üzerine çalışmalar yapan sanatçıların söyleşileri ve sunumları da gerçekleştirilecek. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 5 gün sürecek festivale tüm hemşehrileri davet etti.

FİLM FESTİVALİ 5 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Festivalin ilk günü olan 14 Ekim Çarşamba günü Amerika, Asya, Okyanusya, Afrika, İran ve Türk toplumlarından kısa filmler gösterilecek. Programda ayrıca Ümit Şıracı’nın “Türklerin Yazısı Tamgalar” söyleşisi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da açılış töreni ve açılış filmleriyle devam edecek programda, 21.00’de Türkiye’den kısa filmler izleyiciyle buluşacak.

15 Ekim Perşembe günü Amerika, Asya, İran, Arap kültürü, Avrupa ve Türk toplumlarından kısa filmler ile müzik klipleri gösterilecek. Özel konuk olarak Finno-Ugric Film Festivali seçkisi ile Estonya Animasyon Federasyonu seçkisi de izleyiciye sunulacak. Günün akşamında ise saat 19.00’da Sabri Özdemir ve Yasin Akkaya tarafından “Yörük Havaları” konseri gerçekleştirilecek.

SÖYLEŞİLER VE ÖZEL GÖSTERİMLER

16 Ekim Cuma günü Amerika, Avrupa, Asya, İran, Okyanusya ve Türkiye’den kısa filmler gösterilecek. Program kapsamında Sabri Özdemir ve Yasin Akkaya’nın “Orta Asya’dan Anadolu’ya Yörük Ezgileri” söyleşisi ile Dr. Yavuz Özer’in “Dede Korkut’un Anlam Dünyası” söyleşisi düzenlenecek.

Aynı gün “Özel Gösterim: Süha Arın Belgesel” programı da gerçekleştirilecek.

17 EKİM’DE YÖNETMEN SÖYLEŞİLERİ VE ÖDÜL TÖRENİ

17 Ekim Cumartesi günü Türkiye’den kısa filmler, yönetmen söyleşileri eşliğinde gösterilecek. Gün boyunca devam edecek programın ardından saat 19.00’da ödül ve kapanış töreni düzenlenecek.

Festival jürisi tarafından belirlenen en iyi filmler ödül töreninde açıklanacak.

18 EKİM’DE ÖDÜLLÜ FİLMLER GÖSTERİLECEK

Festivalin son gününde, 18 Ekim Pazar günü ise 2. Yerel Kültür Uluslararası Film Festivali’nin ödüllü filmleri izleyiciyle buluşacak.

Ödüllü film gösterimleri saat 10.00’dan 14.00’e kadar farklı seanslarda Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.