MÜZEKART ÜCRETİ BELİRLENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı yüzlerce müze ve ören yerine giriş hakkı veren Müzekart'ın 2022 yılı ücreti de önceki yılki gibi 60 TL olarak belirlendi. Müze ve ören yerlerine sınırsız giriş imkanı sunan Müzekart, bakanlığa bağlı 350'nin üzerinde müze ve ören yerine erişim sağlıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla Müzekart ücretinde değişiklik yapılmadı. Bu yıl da geçen yılki fiyat olan 60 TL ücretlendirmesi uygulanacak. 1 Ağustos'tan itibaren bu mekanlara girişler sadece Müzekart ile mümkün olacak.

Yabancı uyruklu kişilere verilen bilet fiyatları da bu aydan itibaren yenilenerek güncellenecek. Basın kimlikli kişiler, profesyonel turist rehberleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatleri, 12 yaş altı yabancı çocuklar ve bazı öğrenci gruplarına Müzekart ücretsiz olacak.

Toplamda bu kararla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı pek çok önemli müze ve sit alanına erişimin kolaylaştırılması hedefleniyor. Müzekart sayesinde 50 TL'lik bir ücretle ülke çapındaki müze ve ören yerlerinin sınırsız gezilebilmesi imkanı sunuluyor.