HANRİ BENAZUS'UN ÖZEL KOLEKSİYONU DENİZLİ'DE

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında iş insanı Hanri Benazus'un özel koleksiyonundaki 900 fotoğraftan oluşan Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi düzenledi. Serginin açılışı CSA Vakfında yapıldı.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, yılın başından beri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak amacıyla bir dizi etkinlikler düzenliyor. Vakıf; Pamukkale Üniversitesindeki öğretim üyelerinin, akademisyenlerin ve Milli Eğitime bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin katkılarıyla çocuklarda ve gençlerde bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturacak etkinlikler ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda CSA Vakfı tarafından düzenlenen Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet kalıcı fotoğraf sergisi Hanri Benazus ve serginin küratörü Derya Yelkenkaya’nın da katılımıyla yapıldı.

HANRİ BENAZUS'UN ÖZEL KOLEKSİYONU DENİZLİ'DE

İzmirli iş insanı Hanri Benazus’un özel koleksiyonundan seçilen 900 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

HANRİ BENAZUS'UN ÖZEL KOLEKSİYONU DENİZLİ'DE-ALİ ABALIOĞLU

GEÇMİŞİN İZLERİNİ SÜREREK BUGÜNÜMÜZÜ DAHA İYİ ANLAYABİLİRİZ

Açılışta konuşan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu , Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz vizyonu ve Cumhuriyetin temellerinin Devrimleriyle Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Fotoğraf Sergisinde bir araya geldiğini belirterek, “Bu fotoğraflar, Atatürk'ün büyük mirasını ve Cumhuriyet'in ilk yıllarının önemini anlatmada önemli bir araçtır. 1. Dünya Savaşı sonunda emperyalist güçlerin işgali ile Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış, çökmüştü. Mustafa Kemal Atatürk ve liderlik ettiği silah arkadaşları, tükenmiş bir imparatorluktan modern ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yarattılar. Bu sergiyi gezerken, geçmişin izlerini sürerek bugünümüzü ve geleceğimizi daha iyi anlama fırsatı bulacağımızı düşünüyorum” dedi.

HANRİ BENAZUS'UN ÖZEL KOLEKSİYONU DENİZLİ'DE- HANRİ BENAZUS

“BU SERGİ BENİM EN BÜYÜK ESERİMDİR”

Özel koleksiyonundaki fotoğraflardan oluşan serginin açılışına katılan Hanri Benazus ise, “Gerçek Atatürk sevdalısı Abalıoğlu Ailesi’ni bu sergiyi pamuk çırçır fabrikalarından dönüştürdüğü ve vakıflarının kullanımına tahsis ettikleribu binada gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sergi en büyük eserimdir” diye konuştu. Yaklaşık 900 fotoğrafın yer aldığı kalıcı sergi uzun süre açık kalacak ve hafta içinde gezilebilecek.