BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

Babadağ Belediyesi’nce bu yıl 5’incisi düzenlenen Babafest, kortej yürüyüşü ile start aldı. 4’üncü Off-Road Yarışları’nın da yapılacağı ve 3 gün sürecek Babafest’in ilk gününde ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sahne aldı.

Babadağ Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Babafest, kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından çeşitli el ürünlerinin sergilendiği stantlar gezildi. Festival, ilçenin 100 yıllık geçmişine ışık tutacak olan ve Babadağ Belediyesi’nce restorasyonu yapılan ‘Tarih, Kültür, Sanat Evi’nin açılışı ile devam etti.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

Festivalin açılışına; Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın yanı sıra, TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Değirmenci ile vatandaşlar katıldı.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

“DÜSTURUMUZ HALKA HİZMET”

Festivalin açılışında konuşan ve Babadağ’ın Denizli’nin nadide ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Atlı, “Göreve geldiğimiz gün, ilçe halkımıza bir söz vermiştik. ‘Bütün belediye meclis üyelerimizle ve muhtarlarımızla birlikte Babadağ’ı Denizli’nin en yaşanabilir 5 ilçesinden biri yapmak istiyoruz’ demiştik. 4 buçuk yıldır yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projelerle bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Düsturumuz; halka hizmettir. Halkımız yanımızda olduğu sürece sizler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Atlı, ilçede gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgiler aktardı.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

“CUMHURİYET’İ KAĞIT ÜZERİNDE KAZANMADIK”

29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlanacağının altını çizen CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise, “Cumhuriyet, kuru bir kelimeden ibaret değildir. Cumhuriyet; özgürlüktür, kul olmaktan ziyade birey olmaktır, kadınlarımızın ve kızlarımızın özgürce yaşaması, okuması, toplumda üretmesi hatta topluma yönetmesidir. Cumhuriyet’i kağıt üzerinde kazanmadık. Savaş meydanlarında kanımızla, atalarımızın hiç gözünü kırpmadan verdikleri canlarıyla kazandık. O yüzden hepimizin bilincinde olması gereken şey; Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve üniter yapımıza sahip çıkmaktır” diye konuştu.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

KARACA’DAN ATLI’YA ÖVGÜ

2019 yerel seçimlerde CHP’nin çok önemli başarı elde ettiğini söyleyen TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Derman Belediyecilik denildi. ‘Siyasi partisi ne olursa olsun, yoksul, dar gelirli, hizmet alamayan köylerden mahallelerden hizmete başlanacak’ dendi. Babadağ Belediye Başkanımız, göreve gelirken aynı bu düsturla başladı. İstedi ki evinde tarhana üreten ablalarımız, kardeşlerimiz, o tarhanayı satarak ekonomik gelir elde etsin” şeklinde konuştu. Başkan Ali Atlı’dan övgüyle bahseden Karaca; “Mustafa Kemal Atatürk, ‘işini en iyi yapan, vatanını sevendir’ demiş. İşini en iyi yapan Babadağ ve vatanını seven bir Belediye Başkanımız var. Onunla birlikte Cumhuriyet’i çok daha güzel kutlayacağımızı biliyorum” dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Mehmet Kaya Dans Okulu öğrencileri, gösteri sundu.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI

HÜSEYİN KAĞIT SAHNE ALDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sahne aldı. Ünlü sanatçı, eşsiz eserlerini Babadağlılar için söyledi. Konser sonunda ise Başkan Atlı, Hüseyin Kağıt’a çiçek takdim etti.

BABADAĞ’DA FESTİVAL GÜNLERİ BAŞLADI