ÜNLÜLER BU FESTİVALDE BULUŞACAK

Üreten Kadınlar Festivali bir hafta sonra başlıyor. Ünlü isimlerin konuk olacağı etkinlikte Şükriye Tutkun konuk sanatçı olarak festivale katılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Üreten Kadınlar Festivali 17 Kasım’da başlayacak ve üç gün sürecek. Kadın sanatkarların desteklenmesi ve gelişimlerine destek olmak amacı taşıyan etkinlik, aynı zamanda kadın iş gücünün üretime katılması ve kadınların aile bütçelerine katkı koymasını hedefliyor.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki festivalin onur konuğu Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun olacak. 245 standın açılacağı etkinlikte konser verecek olan Tutkun’un yanı sıra Ceyda Düvenci, Elif Buse Doğan, Masterchef Büşra Zambak, Dilek Cesur ve Ahmet Selçuk İlkan gibi tanınmış isimler de yer alacak.

ÜNLÜLER BU FESTİVALDE BULUŞACAK

ZOLAN’DAN DAVET VAR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kadınlara her zaman destek olduklarını ve imkan sağlamaya çalıştıklarını kaydederek; “Festivalimizde birçok sanatçımız olacak, söyleşi yapacaklar, konser verecekler. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk el sanatlarından ev tekstili ve hazır giyime çok sayıda ürünün sergileneceği festivalde ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş örnekleri yer alacak. Festivalde ayrıca örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından ürünler sergilenecek.

ÜNLÜLER BU FESTİVALDE BULUŞACAK

KONSERLER, EĞİTİMLER…

Festival kapsamında konserler, söyleşiler, çalışma atölyeleri eğitimleri yapılacak. ilk gün Şükriye Tutkun bir konser verecek. İkinci gün ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ceyda Düvenci bir söyleşi gerçekleştirecek. Aynı gün, son dönemin başarılı müzisyenlerinden Elif Buse Doğan saat 20.00’de düzenlenecek konserde Denizlililerle buluşacak. Pazar günü saat Büşra Zambak söyleşi düzenleyerek merak edilen soruları yanıtlayacak. Aynı gün eğitimci yazar Dilek Cesur’un bir söyleşi gerçekleştireceği festivalde saat ünlü şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan sahne alacak. Öte yandan festivalde uzman isimler ebru sanatı, keçe ile şal süsleme, girişimciler için yurtdışı satış, estetik uygulamaları, yaradılış mikrokozmoz-makrokozmoz, yogoyla tanışma konularında workshop ve eğitimler verecek. Tiyatro gösterilerinin de olacağı festival 3 gün boyunca dolu dolu geçecek.

ÜNLÜLER BU FESTİVALDE BULUŞACAK