ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ SONA ERDİ

Büyükşehir belediyesinin üreten kadınları buluşturduğu festivalde 245 stant açıldı, atölye eğitimleri, söyleşi ve konferanslar gerçekleşti. Festivali binlerce Denizlili ziyaret etti.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Üreten Kadınlar Festivali sona erdi. Konserden söyleşilere, çalışma atölyelerinden sihirbaz gösterimlerine birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleştirildiği festival Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kadınların 245 stantta eserlerini sergilediği festivalin ilk günü ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun sevilen eserlerini Denizlililer için seslendirdi. Festivalin hafta sonu programında ise tiyatro ve sinema oyuncusu Ceyda Düvenci bir söyleşi gerçekleştirdi. Son dönemin başarılı müzisyenlerinden Elif Buse Doğan’ın verdiği konser yoğun ilgi çekerken, eğitimci yazar Dilek Cesur’un gerçekleştirdiği söyleşi salonu hınca hınç doldurdu. Festivalin finalinde ise ünlü şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı.

ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ SONA ERDİ

FESTİVALİN FİNALİ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜNÜ'NDE

19 Kasım Dünya Girişimci Kadınlar Günü'nde finali gerçekleştirilen festivale Masterchef Büşra Zambakbir söyleşi ile renk katarken, 3 gün süren etkinlikte uzman isimler ebru sanatı, keçe ile şal süsleme, girişimciler için yurtdışı satış, estetik uygulamaları, yaradılış mikrokozmoz-makrokozmoz, yogoyla tanışma konularında workshop(çalışma atölyesi) ve eğitimler verdi. Tiyatro gösterilerinin de gerçekleştirildiği festival süresince sihirbaz gösterimi, bando konseri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dağıtımı, planetaryum gösterimleri ve flashmob etkinlikleri yapıldı. Üç gün dolu dolu geçen festivalde 245 kadın stant açarak el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Bir yandan eserlerini satarak aile ekonomilerine katkı yapan kadınlar diğer yandan Türk el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağladı.

ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ SONA ERDİ

ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ SONA ERDİ