PAMUKKALE’DEKİ KAZILAR İÇİN 1 MİLYAR TL’LİK BÜTÇE

UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale'de yürütülen kazı çalışmaları için 2024'te  1 milyar lira bütçe ayrıldığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu bütçenin yetersiz kalması halinde ilave  kaynak aktaracağı bildirildi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılında Pamukkale kazı çalışmaları için ayrılan bütçenin 1 milyar lira olup, 2024 yılında Antalya'da 14 kazı bölgesi için ayrılan rakamın 600 milyon lira olduğunu kaydetti.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale'ye ayrılan bütçenin büyüklüğüne dikkat çeken Şen, "Kültür ve Turizm Bakanımız Pamukkale'de bu bütçe yetmez ise Pamukkale'ye ilave bütçe de sağlanacağını ifade etti ve kazı çalışmalarının başına koordinatör olarak Sayın Prof. Dr. Celal Şimşek hocayı atadı. Bu ayrılan bütçe sadece kazı için değil Pamukkale'de oluşturulan proje için harcanacak. Şehrimiz bu ayrılan bütçeden kuruşu kuruşuna faydalanmalı, ilave bütçe de talep ederek Pamukkale'nin ülkenin gözbebeği turizm  destinasyonu olarak yıllar boyu ziyaretçi sayısını artırarak kalmasını sağlamalıdır." dedi.

Pamukkale'ye Kültür ve Turizm Bakanlığının özel önem verdiğine işaret eden Şen, kentin de bu konuda ağır sorumluluğunun bulunduğunu vurguladı.