ATATÜRK VE GENÇLER ÖDÜL GETİRDİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi’nin düzenlediği Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’na Atatürk ve gençlerin cumhuriyete olan inancını çizerek katılan Pınar Baha Abalıoğlu Görsel Sanatlar Öğretmeni ve karikatürist Mehmet Selçuk 227 eser arasından ikincilik elde etti. Daha önce aynı yarışmada Kadına Yönelik Şiddet temalı karikatürü ile ödül alan sanatçı aynı gururu ikinci kez Denizli’ye yaşattı. 

Kısa süre önce sonuçlanan Eflatun Nuri Ulusal Karikatür yarışmasında ödül töreni gerçekleşti. İzmir’de Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği yarışmalarda Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bu yılki tema ‘Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ başlığını taşıdı. 

Yarışmaya birbirinden değerli 98 sanatçı toplam 227 eseri ile katıldı. Denizli’nin adını defalarca ulusal ve uluslar arası yarışlarda dereceye taşıyan Pınar Baha Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni ve karikatürist Mehmet Selçuk da Atatürk, gençler ve cumhuriyetin ilelebet yaşayacağı inancını konu alan karikatürü ile yarışmaya katıldı. Selçuk’un eseri değerlendirme sonunda ikincilik elde etti. 

Etkinliğin ödül töreni önceki gün Adnan Saygın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun kalabalığa sahne olan törende Mehmet Selçuk ödülünü aldı. 

Bir öğretmen olarak gençlerin cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkacağına olan inancını paylaştığını belirten Selçuk; “Yarışmaya büyük bir heyecanla katıldım. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençleri ve çocukları eserimde kullandım. Genç cumhuriyetimizi gençlerle birlikte ele aldım. Bir öğretmen olarak gençlerimizin cumhuriyetimize sahip çıkacağına olan inancım tam” ifadelerini kullandı. 

İKİNCİ KEZ AYNI GURURU YAŞIYOR

Cumhuriyet tarihinin önemli görsel sanatçılarından biri olan Eflatun Nuri adına düzenlenen yarışlarda ikinci kez derece elde eden Selçuk, 4 yıl önce de Kadına Yönelik Şiddet temalı yarışmalarda bir eseri ile mansiyon ödülü almıştı. Selçuk geleneksel hale gelen organizasyonda ikinci kez Denizli’ye aynı gururu yaşattı.