ÜRETEN KADINLAR FESTİVALİ BAŞLADI
Üreten Kadınlar Festivali üçüncü kez kez kapılarını açtı. Türk Sineması’nın usta ismi Perihan Savaş’ın konuk olduğu açılış programında konuşan Başkan Zolan, “Her zaman üreten ve çalışan kadınların yanındayız” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Üreten Kadınlar Festivali’nin üçüncüsü kapılarını açtı. Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi, gelişmelerine yardımcı olunması, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla düzenlenen festivalin açılışı törenle gerçekleşti.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Türk Sinemasının usta ismi Perihan Savaş, davetliler ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Başkan Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin daha ileriye ve güzele gitmesi için üretim ve çalışmanın hayati derecede önemli olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreten kadınların yanında olduklarını söyledi.
HER ZAMAN KADINLARIN YANINDAYIZ
Denizli’nin kadın istihdamında Türkiye’de en önde gelen şehirlerden biri olduğunu söyleyen Zolan açılışta yaptığı konuşmada, “Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınların birçok başarılı hikayeleri de var. Biz bu başarı hikayelerinin yenilerinin olması için her zaman üreten, çalışan kadınımızın yanında olmaya en üst seviyede gayret sarf ediyoruz. Kadınlarımızla yaptığımız her iş mutlaka başarıya ulaştır” ifadelerini kullandı.
260 STANT AÇILDI
Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının ve el becerilerimizin korunarak sonraki nesillere aktarılmasının da hedeflendiği festivalde kadın üretici ve girişimcilerin ürünlerini sergileyeceği 260 stant yer alıyor. Türk el sanatlarından ev tekstili ve hazır giyime çok farklı el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş, örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler yer alıyor. Ayrıca yöresel ev yapımı kuru gıda, pasta, salça reçel, turşu gibi gıdalar da festivalde bulunuyor. Festival süresince sihirbaz gösterimi, bando konseri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dağıtımı, planetaryum gösterimleri ve flash mob etkinlikleri yapılacak.