KANLI NİGAR MÜZİKALİ NEFES KESTİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi, geleneksel Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden Kanlı Nigar müzikalini sahneledi. Ayakta alkışlanan oyun büyük beğeni aldı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Kanlı Nigar müzikalini sahneledi.

Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden biri olan oyun Kongre ve Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluştu. Oyunu Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da izledi.

KANLI NİGAR MÜZİKALİ NEFES KESTİ

AYAKTA ALKIŞLANDI

Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Şef Ömer Yöndem yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. İki perde olarak sahnelenen eserde oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

KANLI NİGAR MÜZİKALİ NEFES KESTİ

Oyunda ‘Kanlı Nigar’ rolünü Emel Öziş, ‘Hamdi’ rolünü Ümit Burak Tekinay, ‘Haydar’ rolünü Taner Ölçen, ‘Şetaret’ rolünü Tuğba Kubilay, ‘Letafet’ rolünü Arzu Yaman, ‘Hüsrev’ rolünü Baha İşler, ‘Rumelili’ rolünü Yalçın Ünsal, ‘Laz’ rolünü Zafer İşgören, ‘Acem’ rolünü Baturalp Bilgili, ‘Ülfet’ rolünü Selin Telek, ‘Nefaset’ rolünü Selda Serdar, ‘Mahallenin Meraklısı’ rolünü Pınar Tekol, ‘Naci’ rolünü Dağhan Ergün, ‘İhtiyar’ rolünü ise Engin Yaman canlandırdı.

Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Başkan Osman Zolan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş’a üzerinde Denizli horozu figürlü kaide verdi. Zolan Denizli’nin bir kültür ve sanat şehri olmayı sürdüreceğini kaydetti.

KANLI NİGAR MÜZİKALİ NEFES KESTİ