EŞİTLİK VE EMEK FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Ali Yavuzçehre Vakfı’nca Denizli Fotoğraf Derneği işbirliğinde organize edilen ‘Eşitlemek’ isimli fotoğraf yarışmasında derece giren 40 eser, Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda görücüye çıktı. Sergi, 22 Şubat Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Ali Yavuzçehre Vakfı’nca Denizli Fotoğraf Derneği işbirliğinde ‘Emek’ ve ‘Eşitlik’ kavramlarını içeren ‘Eşitlemek’ isimli fotoğraf yarışması düzenlendi. Yarışma, dijital ve drone olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Yarışmaya 64 ilden toplam 197’si kadın ve 567’si erkek olmak üzere 764 fotoğrafçı katıldı. Toplam 2 bin 669 eserin yer aldığı yarışma 15 Kasım’da sonuçlandı. Dereceye giren 40 fotoğraf, Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış töreninin ardından halkın beğenisine sunuldu. Törene; Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ile Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nuri Turgut da katıldı.

EŞİTLİK VE EMEK FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Yarışma sonucuna göre drone kategorisinde birincilik, ‘Tarım İşçileri’ isimli fotoğrafıyla Hakan Kuyumcu’nun oldu. Bekir Büyükgöz ise ‘Emekçi’ fotoğrafıyla dijital özel ödülüne layık görüldü. Serginin açılış töreninde Kuyumcu ve Büyükgöz’e plaketleri takdim edildi.

EŞİTLİK VE EMEK FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

“GÖZDEN KAÇAN NOKTALARA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Serginin açılışında yarışmaya dair bilgilere veren Ali Yavuzçehre Vakfı Başkanı Ahmet Yavuzçehre; “Vakıf olarak da hem rahmetli babamın adını yaşatmakla uğraşıyoruz hem de şehrimizde insanların gözünden kaçan noktalara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Rahmetli babam çok sporcu bir kişi olduğu için onu devam ettirecek çalışmalar yaptık. Özellikle bu felaketleri yaşadığımız yıllarda emeğe dikkat çekmek ve onun farkındalığını yaratmak için yaptığımız bir fotoğraf yarışmasıdır” dedi.

EŞİTLİK VE EMEK FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

SERGİ, TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİK YERLERİNDE DE AÇILACAK

Fotoğraf yarışmasında kendilerine destek veren kuruluşları teşekkür eden Yavuzçehre; “Bütün fotoğrafçılık derneklerinin bize el vermesi var. Fotoğraf camiasının bize el vermesi var. Bunların katkısıyla beraber biz bu noktaya kadar geldik. Bizim amacımız dikkat çekebilmekti. İlk sergiyi memleketimizde, topraklarımızda yapıyoruz. Bu sergi üniversitelerde ve Türkiye’nin belli yerlerinde devam edecek” diye konuştu.

EŞİTLİK VE EMEK FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

“YARIŞMA GELENEKSELLEŞECEK”

Yarışmayı Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçılarıyla beraber düzenlediklerini ifade eden Yavuzçehre; “Bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmiyorduk. Katılan herkese teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakmadılar ve bu çalışmalarımız bir anda dikkat çeker hale geldi. Bu ilkti, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getireceğiz” şeklinde ifade etti. Sergi, 22 Şubat Perşembe gününe kadar açık kalacak.