CUMHURİYETE DOĞRU DENİZLİ’DE SAHNELECEK

Milli Mücadele’nin sembolü güzergâhta sahnelenen Cumhuriyete Doğru adlı tiyatro oyunu Çarşamba günü Denizli’de tiyatro severlerle buluşacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamalarındaki mücadeleyi anlatan Cumhuriyete Doğru adlı tiyatro oyunu Denizli’de sahnelenecek. 13 Mart’ta perdelerini açacak oyun Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluşacak. 110 kişiyik dev oyuncu kadrosuna sahip oyunun yönetmenliğini Bora Severcan üstleniyor.

İlk Türkiye turnesini geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştiren oyun 9 kentte tiyatro severlerle buluşmuştu.

İzleyiciye duygu dolu anlar yaşatan oyunda Hamdullah Suphi Bey’in Büyük Millet Meclisi’nde İstiklâl Marşı’nın kabulünü yeniden canlandırdığı sahnede, tüm salonlarda İstiklâl Marşı’nın on kıtası tüm izleyenler tarafından ayakta okunmuştu. Yine bir diğer sahnede, öğretmenin öğrencisine savaşları anlattığı diyalogda dile getirdiği ‘savaşta en çok çocuklar zarar görür, tıpkı bugün Gazze’deki masum çocukların içinde olduğu durum gibi’ ifadesi de izleyicilerden büyük alkış almıştı.