BURALARDA ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI YAPILIYOR

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, kent genelinde yürütülen üç bölgedeki arkeolojik yüzey araştırması hakkında bilgi verildi.

 

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğü tarafından, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde "Denizli'de Gerçekleştirilen Yüzey Araştırmaları" başlığı altında kentte yürütülen arkeolojik yüzey araştırmalarına ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı'nın Sarayköy'de sürdürdükleri "Attuoda ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırması" hakkında sunum yaptığı toplantıda, PAÜ Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Barış Yener de Honaz'da yaptıkları "Kolossai Antik Kenti ve Territoryumu Arkeolojik Yüzey Araştırması" hakkında sunum gerçekleştirdi. 

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çağrı Murat Tarhan ise "Acıpayam (Kazanes) Ovası Höyük Yerleşimlerinin Sistematik Olarak Yapılan Arkeolojik Yüzey Araştırması" sunumunda, bölgedeki höyükler hakkında bilgi verdi.