GENÇ HEMŞİRENİN FOTOĞRAF TUTKUSU

Denizli’de hemşire olarak çalışan Fatmana Oytun’un (36) fotoğraf tutkusu görenlerin içini ısıttı. Genç hemşire ilk sergisini Kanser Haftası’nda Pamukkale Üniversitesi’nde açarken projelerinin devam edeceğini söyledi. 

Denizli’de hemşire olarak çalışan Fatmana Oytun’un fotoğraf tutkusu takdir topladı. 36 yaşında Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde hemşirelik görevini sürdüren Oytun ilk sergisini de açtı. PAÜ Hastaneleri’nde Tıbbi Onkoloji Bölümü’nde çalışan Denizlili Oytun Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında çektiği fotoğrafları bir sergide topladı. Hemşirelik eğitiminin yanı sıra yıllar önce fotoğrafçılık üzerine de eğitimler alan Oytun’un ilk sergisi “1-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi sergi salonunda açıldı.

“FOTOĞRAF BİR ANI BIRAKMANIN ÖNEMİNİ ÖĞRETTİ”

Gerçekleşen sergide sürdürdüğü hemşirelik mesleğinde yaşadıklarını, hayata bakış açısını ifade eden Oytun serginin ana teması hakkında “Bundan dört yıl önce sevgili babamla birlikte üç buçuk yıl akciğer  kanseri ile savaştık. Bu zorlu savaş bana; sabırlı olmayı, ertelememeyi, anlamaya çalışmayı, daha çok dinlemeyi, akıp giden zamanın kıymetini bilmeyi, ne olursa olsun yaşanılan her mutlu andan geleceğe -bir fotoğraf karesi de olsa- bir anı bırakmanın önemini öğretti. Ben de hastalarımdan bunu istedim. Mutlu, huzurlu, değerli anlarını bir fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirerek paylaşmak.” dedi.

FOTOĞRAF TUTKUSUNU ÖZETLEDİ

Fotoğrafçılık alanında projeler yapmaya devam edeceğini söyleyen Denizlili hemşire Oytun fotoğraf tutkusunu “İnsanı başkasına anlatmak, anı ölümsüzleştirmektir. Kendimi ve dünyayı tanımama yardımcı olan, kendimi ifade etmemi sağlayan bir iletişim biçimidir fotoğraf çekmek.” sözleriyle ifade etti.