ODA ORKESTRASI ANTİK KENTTE SAHNE ALDI

Hierapolis Antik Kenti’nde Concertgebouw Oda Orkestrası konser düzenledi. Konserde kötü hava koşulları ve organizasyon eksikliği tepki çekti. 

Denizli’de Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan 1800 yıllık antik tiyatroda konser düzenlendi. ​​Hollandalı Concertgebouw Oda Orkestrası’nın gerçekleştirdiği konser, Hollanda ve Türkiye dostluğunun 100. yılı vesilesiyle yapıldı.

Pamukkale Filarmoni Derneği’nin organize ettiği konser için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Hieraspolis Antik Kentin güney giriş kapısı, konsere dakikalar kala kapatıldı. Konser saatinden önce antik kente gelen izleyiciler turnikelerde yoğunluk oluşturdu. Kuzey kapısında bekleyen vatandaşlar servislerin az olmasından yakınırken, bazı izleyiciler yürümek zorunda kaldı. 

Konseri izlemek için antik kente gelen Esra Tombultürk “Bize bileti satarken servislerle taşıyacaklarını söylemişlerdi. Ancak şu an servisler yetersiz ve konser başlamak üzere. Madem servisler yetersizdi, güney girişini kapatmayacaklardı, en azından yürüyerek gidebilirdik. Ama bu kapıdan yürüsek, 30-40 dakika yürümemiz lazım. Tam bir organizasyon eksikliği, maalesef çok üzüldük bunu yaşadığımıza. Yetkililerin duruma müdahil olmasını talep ettik fakat servislerin orada bulunan çalışanlar, daha yetkili kişileri arayarak çözüm oluşturmak yerine dalga geçer gibi "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok ne yapalım?" diyerek sorumluluklarında sıyrılmak istediler. Konuşacak ve sorunu ele alacak kimseyi bulamadık. Beklentimiz bu kadar para verip mağdur edilmeden keyifli bir akşam yaşamaktı ama yağmur altında yürütülüp kötü bir akşam hediye edildi bize.” dedi.

Bir diğer izleyen Derya Solmaz “Denizli’nin turizm destinasyonu için bu etkinlikler çok önemli ancak bu etkinlikleri sağlıklı yürütebilmek daha da önemli” diye konuştu. 

Konser sırasında yağmurun başlaması ile sanatçılar önceden kurulmuş tente altında konsere devam ederken, izleyiciler ses akustiğinden yakındı. Bazı dinleyicilerin konserin bitmesini beklemeden erkenden alandan ayrıldıkları görüldü.