DENİZLİ 'CAZ’LA YENİDEN BULUŞUYOR

Denizli, yıllar sonra caz müziğiyle yeniden buluşuyor. İlki 28 yıl önce Denizli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Denizli Caz Festivali, Pamukkale Filarmoni Derneği tarafından Laodikya’nın Işığı sloganıyla 4. kez düzenleniyor. 18-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde caz müziğin önemli isimleri sahne alacak, Kenan Doğulu İhtimaller Caz Projesi ile Denizlili müzikseverlerle buluşacak.

Son yıllarda Denizli’nin kültür hayatına düzenlediği etkinlikler önemli katkılar sağlayan Pamukkale Filarmoni Derneği, gelecek dönemde kentin ulusal ve uluslararası boyutta marka etkinliklerinden bir olmaya aday bir projeye imza attı. Denizli Belediyesi tarafından 1996 ve 1997 yıllarında düzenlendikten sonra uzun yıllar yapılmayan, Pamukkale Filarmoni Derneği’nin 2022 yılında birkaç konserle sınırlı olarak canlandırmaya çalıştığı Denizli Caz Festivali’ni 4. kez düzenliyor.

YAZICI FESTİVAL DİREKTÖRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

18-23 Eylül tarihlerinde Laodikya’nın Işığı sloganıyla gerçekleştirilecek festival, ülkemizin en önemli caz müzisyenleri ve sanatçılarının konserlerinin yanı sıra, söyleşi, atölye, belgesel film gösterimi ve görsel sunumlarıyla Denizlili sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Denizli Caz Fetivali’nin fikir babası Denizli Belediyesi’nde 10 yıl Kültür Müdürlüğü yapan Halim Yazıcı, festival direktörlüğüne getirildi.

DENİZLİ ’CAZ’LA YENİDEN BULUŞUYOR

DENİZLİ CAZ MÜZİĞE DOYACAK

Müzikseverlerin büyük bir heyecanla beklediği 4. Denizli Caz Festivali’nin programı da açıklandı. Caz müziğinin özgürleştirici ve çağdaş ruhunu Laodikya’nın ışığı ile tamamlayacak olan festival 23 Eylül Çarşamba günü Nihat Zeybekci Kültür ve Kongre Merkezi’nde Eric Vloeımans- Egbert Derix performansıyla başlayacak. Festival kapsamında Kerem Görsev Trio, Sedat Yüce Quartet, Onur Aygermen Quartet,  Banu Küçük, Timuçin Şahin’s Re-Calibrators, Musa Güvenilir, Rustam Rahmedov Jazz Trio-Meriç Çalışan, The Old Ramblers, Moe Joe, Önder Focan Quartet sahne alacak. Festival 23 Eylül Pazartesi günü Açık Hava Tiyatrosunda ünlü sanatçı Kenan Doğulu’nun İhtimaller Caz Projesi ile sona erecek. Festival biletleri Biletix’den satışa çıkarıldı.

DENİZLİ ’CAZ’LA YENİDEN BULUŞUYOR

CAZ TUTKUNLARINA DAVET

Festivalin organizatörleri Halim Yazıcı, Harun İzer, Murat Erdem, Erdem Coza ve Pınar Alpay Yüksel, bu önemli kültürel etkinliğin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, tüm Denizlilileri ve caz severleri festivale davet etti. Festival Direktörü Halim Yazıcı, festivalin, caz müziğini daha geniş kitlelere ulaştırma ve Denizli’yi kültür sanatın başkenti haline getirme amacını taşıdığını söyledi.

DENİZLİ ’CAZ’LA YENİDEN BULUŞUYOR