CAHİT ÖZKAN KİMDİR? CAHİT ÖZKAN NERELİ? DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçiminde Cahit Özkan Ak Parti Denizli 1. Sıra Milletvekili oldu. Peki Cahit Özkan kimdir? Cahit Özkan nerelidir? İşte Cahit Özkan’ın hayatı…

Cahit Özkan, 1976 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğmuştur. Avukat olan Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Londra'da Hukuk İngilizcesi üzerine eğitim almıştır. Kocaeli Üniversitesi'nde Özel Hukuk alanında ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları alanında yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Yargılama Usulü konulu yüksek lisans tezi hazırlamıştır.

2018 - 2022 yılları arasında AK Parti Grup Başkan Vekiliği yapan Cahit Özkan , üniversite yıllarında International Law Student Association ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Yeşilay Zeytinburnu Şube Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Hukukçular Derneği Başkanlıkları gibi birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapmıştır. Ayrıca Uluslararası Anayasa, Uluslararası Tahkim ve Türkiye'de ve Dünyada Ceza Reformları Kongreleri, Yargı Reformu Sempozyumu gibi projeler başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası organizasyonda görev almıştır.

Denzili Milletvekili Cahit Özkan ‘ın Makaleleri kamu ve özel hukuk alanında yayımlanmıştır. Polis Akademisinde öğretim görevlisi olarak İnsan Hakları Hukuku dersleri vermiştir. İdeal Hukuk dergisini yayımlamış ve internet sitesini kurmuştur. Ayrıca Hukuk Dünyası Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliği ve Editörlüğünü yapmıştır. Uluslararası Anayasa Kongresi Tebliğler, Anayasa Teorisi, Uluslararası Hak İhlalleri gibi kitaplara ve Anayasa Hukuku Mevzuatı gibi yayınlara katkıda bulunmuştur. "TBMM İç Tüzüğüne Göre Bir Dakika", "Tarihi, Siyasi ve Hukuki Yönleriyle Cumhurbaşkanlığı Modeli" ve "Spor Hukuku" kitaplarını kaleme almıştır.

Denizli Milletvekili olarak 26 ve 27. yasama dönemlerinde görev yapmıştır. 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilen AK Parti Üçüncü Olağanüstü Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi seçilmiştir.

Cahit Özkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.