GÜLİZER BİÇER KARACA KİMDİR? GÜLİZAR BİÇER KARACA NERELİ? DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

Gülizar Biçer Karaca , avukat ve siyasetçidir. Denizli'de doğmuştur. 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur ve serbest avukatlık yapmıştır. Siyaset hayatına 1991 yılında SHP'de başlamış ve 1993 yılından itibaren CHP'de aktif olarak görev almıştır. CHP Gençlik Kolları'nda yönetim ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur.

Gülizar Biçer Karaca , 1999-2004 yılları arasında CHP Kınıklı Belediye Meclis üyeliği yapmıştır. Aynı dönemde Denizli Barosu Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş ve sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları gibi konularda çalışmalar yapmıştır. Denizli Kadın Platformu'nun kurucusu ve Denizli Demokrasi Platformu'nun da kurucu üyesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığı görevini 2005-2015 yılları arasında yürütmüştür.

Denizli Milletvekilli olarak görev yapan Gülizar Biçer Karaca , TBMM 25. Yasama Dönemi'nde Denizli Milletvekili olarak görev yapmış ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olmuştur. CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyesi seçilmiştir. Ayrıca, CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 36. ve 37. CHP Olağan Kurultayları'nda da Parti Meclisi Üyesi olarak seçilmiştir. Şu anda TBMM CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Gülizar Biçer Karaca, orta düzeyde Almanca bilmekte olup, evli ve bir çocuk annesidir.