SEMA SİLKİN ÜN KİMDİR? SELMA SİLKİN ÜN NERELİ? DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

Sema Silkin Ün, aslen Çankırılı olup 1981 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Ortaokulu Pendik İmam Hatip Lisesi'nde, lise öğrenimini ise Kadıköy Yabancı Dil Ağırlıklı İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır.

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün , Yüksek öğrenimine Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde başlayan Denizli Milletvekili, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde mezun olmuştur. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Sosyal Siyaset bilim dalında "Almanya'daki Türk Kökenli Kadınların Çalışma Yaşamına Katılımı" konulu tez çalışması ile 2010 yılında tamamlamıştır. Bu tez çalışması nedeniyle 2008-2009 döneminde Almanya'nın Bremen Üniversitesi'nde misafir öğrenci olarak bulunmuştur.

Geçmiş önemlerde AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Yönetim ve Yürütme kurulu üyeliği ve Ak Parti Üsküdar İlçe Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi yöneticisi ve Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü olarak da çalışmıştır.

Sema Silkin Ün , geçmişte Cumhurbaşkanı Danışmanlığı gibi önemli bir kamu görevini üstlenmiştir. Siyasi çalışmalara katılmak için bu görevinden ve memuriyetinden istifa etmiştir. Kadın ve Demokrasi Derneği yönetim kurulu üyeliği, Kadın ve Demokrasi Vakfı Mütevelli heyeti üyeliği ve 15 Temmuz Derneği kurucuları arasında yer almıştır.

Lacivert Dergisi'nin kurucularından biri olan Selma Silkin Ün, aynı zamanda Danışma Kurulu üyesidir. Göç, kadın ve sosyal politika alanında yayın yapan akademik dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça ve Almanca bilmektedir.