CAFER SADIK ABALIOĞLU KİMDİR?

1920 yılında Denizli'de dünyaya gelen Cafer Sadık Abalıoğlu, babasının 1941 yılında vefatı sonrasında üniversite eğitimini tamamlamadan iş hayatına atıldı. Genç yaşında iş yaşamına giren Abalıoğlu, 1944'te Zaferiye Hanım ile hayatını birleştirdi ve 5 çocuk babası oldu.

Babasının mesleği olan tabakçılıkla iş hayatına adım atan Abalıoğlu, kardeşleri ve yeğenleri ile birlikte un ve pamuk çırçır sanayi, ayrıca çeşitli ticari faaliyetler gerçekleştirdi. Ancak, 1966 yılında bu ortaklık karşılıklı anlaşma ile sonlandırıldı.

Abalıoğlu, oğulları Ali ve İsmet ile yeni bir şirket kurarak sanayicilik hayatına devam etti. Otomotiv ve traktör bayilikleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ticari faaliyetlere atıldı.

1975'te Dentaş A.Ş.'ye, 1984'te ise Ergür ve Erikoğlu aileleri tarafından kurulan Er-Bakır A.Ş.’ye ortak olarak, oluklu mukavva ve elektrolitik bakır sektörlerine adım attı. 1991'de Abalıoğlu Tekstil Sanayi A.Ş. ile iplik üretimine başladı.

1966'da oğulları ile birlikte kurulan mütevazı bir pamuk çırçır fabrikası, zamanla Denizli’de kâğıt, bakır, iplik alanlarında yapılan yatırımlarla büyüdü ve Abalıoğlu Holding'in temel taşlarını oluşturdu.

Abalıoğlu'nun vefatından sonra da, ailesi ve iş ortakları tarafından yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlarla faaliyetlerine devam edildi. Bu kapsamda Romanya, Mısır, İtalya ve Amerika’da üretim tesisleri kuruldu. Abalıoğlu Holding, ailenin ve iş ortaklarının yönetiminde, Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor.

Denizli'nin sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayan Abalıoğlu, eğitim alanında da öncülük etti. Bu çerçevede Cafer Sadık Abalıoğlu İlkokulu, Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu, Dentaş İlkokulu ve Er-Bakır Fen Lisesi gibi okulların yapımını üstlenerek Milli Eğitime bağışladı.

Abalıoğlu Ailesi’nin 1966 yılından beri oluşturduğu iş yapma kültürü ile "Önce İnsan" ve "Toplumdan Aldığını Büyüterek Toplumla Paylaşma" ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren grup şirketleri, doğanın ve çevrenin korunmasına da özen göstermektedirler.

Cafer Sadık Abalıoğlu, 53 yıllık çalışma hayatında, yaşamının son günlerine kadar işinin başında bulunarak tecrübesi, girişimciliği ve idareciliği ile evlatlarına ve çalışanlarına yol gösterdi. Bu örnek iş insanı ve sanayici, 5 Eylül 1994 tarihinde hayatını kaybetti.

Cafer Sadık Abalıoğlu'nun hayatı ve iş dünyasına yaptığı katkılar, Denizli ve Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Ailesi ve iş ortakları tarafından sürdürülen ve büyütülen Abalıoğlu Holding, onun adını ve değerlerini yaşatmaya devam etmektedir. Bu çerçevede, Abalıoğlu'nun hayat hikayesi ve başarıları, iş dünyasında bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Eğitim Yatırımları