DERYA BALTALI KİMDİR?

Derya Baltalı, 1951 yılında Aydın'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ndeki eğitimini 1976'da tamamladı. 1980 yılında Nezihe Dirlik ile evlendi.

Baltalı, iş hayatına 1980'de Sultan Hamam'da toptan pamuk ipliği ticareti yaparak başladı. Bu işi 10 yıl boyunca sürdürdü ve ardından 1991 yılında Denizli'de Hürsan Havlu ve Üretim San. Ve Tic. A.Ş.'yi kurdu. 1994 yılında ise Deniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi hayata geçirdi. Baltalı'nın kurduğu bu iki firma, bugün 2300 kişiye istihdam sağlayarak üretim ve ihracat faaliyetlerini sürdürmektedir.

Baltalı'nın iş vizyonu sadece tekstil sektörü ile sınırlı kalmadı. 2012 yılında Sinpaş-Batı Ege Gayrimenkul ortaklığı ile inşaat sektörüne adım attı. Baltalı Grup olarak bilinen şirketler grubu, gayrimenkul, gıda, turizm, dış ticaret, enerji, tarım ve sigortacılık sektörlerinde de aktif olarak faaliyet göstermektedir. Derya Baltalı, Baltalı Grup’un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte ve sosyal sorumluluk projelerine büyük katkılar sağlamaktadır.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İcra Kurulu Başkanlığı'nda 26 yıldır Finans ve Yatırımdan Sorumlu olarak görev yapan Baltalı, aynı zamanda spor sektörüne de değer katmıştır. 2014 yılında Denizli Basket takımını kurdu ve 3 yıl boyunca başkanlık yaptı. 2015 yılında ise Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 yıl boyunca üstlendi. Baltalı, ayrıca Denizli Ampute Futbol Takımı'nın sponsorluğunu halen yürütmektedir.

Derya Baltalı, aktif iş hayatına devam ederken, eşi Dr. Nezihe Baltalı ile 40 yıllık mutlu evliliğini sürdürmektedir. Bu evlilikten iki çocuk ve iki torun sahibi olan Baltalı, hayatının her alanında başarıları ile tanınmaktadır.