e-YDS 2023/8 Arapça/Rusça Sınavı Sonuçları Açıklandı

11 Haziran 2023’te düzenlenen e-YDS 2023/8 Arapça/Rusça sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından düzenlenen e-YDS Arapça/Rusça dil sınavı sonuçları ÖSYM’nin kendi sayfası üzerinden açıklandı. Adaylar kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte sonuçlarını öğrenebilecekler. 4 büyük ilde yer alan sınav merkezlerinde gerçekleştirilen sınav 180 dakika sürdü ve adaylar 80 soruluk yorucu bir maratonu geride bırakarak sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sitesine giriş yapmaya başladı.

e-YDS Arapça/Rusça dil sınavı sonuçlarını için https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yaparak T.C. Kimlik no ve verilen aday şifreleriniz ile birlikte öğrenebilirsiniz.

e-YDS ve YDS Farkı

Alanında yükselmek isteyen veya akademik kariyerini arttırmak isteyen adaylar tarafından her sene düzenlenen YDS sınavına giriş yapmak gerekiyor. Burada adayların en çok sorduğu sorular arasında ise e-YDS ve YDS farkı veya farklılıkları nedir yer alıyor.

  • YDS neredeyse Türkiye’nin her ilinde gerçekleştirilirken e-YDS sadece 4 büyükşehirde ve belli sınav merkezlerinde gerçekleştiriliyor.
  • En çok merak edilen konuların başında gelen kontenjan meselesi ise iki sınavda da farklılık gösteriyor. e-YDS’de kontenjan sınırı bulunurken YDS de herhangi bir sınır bulunmamaktadır.
  • Sınav ücretleri arasında da belli bir fark bulunmaktadır. YDS’nin ücreti e-YDS’e göre bir miktar daha azdır. Güncel sınav ücretleri her dönem değiştiği için doğru bilgileri ÖSYM’nin kendi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.
  • E-YDS ile YDS’nin en büyük farkı ise; YDS tamamen kağıt üzerinde bilinen sınav türü şeklinde gerçekleştirilirken, e-YDS ÖSYM tarafından geliştirilen bir yazılım aracılığı ile bilgisayar üzerinden yapılmaktadır.
  • E-YDS ve YDS farkı bunlar dışında sınav sonuçlarının açıklanması ile de karşımıza çıkıyor. E-YDS sonuçları aynı gün açıklanırken YDS sonuçları ortalama 20 ila 30 gün arasında paylaşılıyor.
  • Son fark ise YDS’nin yılda iki kez yapılıyor olmasıdır. e-YDS yıl içerisinde farklı zaman dilimlerinde düzenli olarak yapılmaktadır.