2023 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

3,5 Milyon adayın başvurusu yaptığı 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu hem adayların hem de ailelerinin en çok merak ettiği soruların başında yer alıyor. 17 – 18 Haziran 2023 tarihinde yapılan ve 3 ayrı oturumda TYT, AYT ve YDT sınavlarını tamamlayan adaylar sınav sonuçlarını öğrenerek bir an önce tercihlerini tamamlamak istiyorlar.

Hayatlarının son yıllarını neredeyse tamamen bu sınava adayan birçok aday istedikleri ve hak ettikleri üniversite de eğitim hakkından faydalanmak için günleri saymaya başladı. 2023 YKS sonuçları ÖSYM takviminde yer aldığı üzere 20 Temmuz 2023 tarihinde ÖSYM’nin kendi sitesi üzerinden yayınlanıyor olacak.

YKS Sonuç Ekranı

Sınava giren üniversite adayları 20 Temmuz tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini ziyaret ederek T.C. kimlik numaraları ve daha önce aldıkları aday şifreleri ile birlikte YKS sonuç ekranı aracılığı ile puanlarını öğrenebiliyor olacaklar. 2023 YKS sonuçları ÖSYM adresinden öğrenildikten sonra ise milyonlarca kişi tarafından yepyeni bir heyecan ve stresli bir süreç daha başlamış oluyor. Üniversite öğrencisi adaylar bu sefer yerleştirme puanlarına göre tercihlerini yapmaya başlıyor olacaklar.

2023 YKS Puan ve Sıralama Hesaplama

Adaylar YKS sonuç ekranı üzerinden puanlarını öğrendikten sonra 2023 YKS puan ve sıralama hesaplama robotlarını ziyaret etmeye başlamaktadır. Bu süreç içerisinde doğru puan ve sıralama hesabı yapılabilmesi için okullarının rehber öğretmenlerinden veya birçok üniversite de bulunan danışmanlardan yardım alabilirler. Puanlar hesaplanırken başlangıç puanları üzerine netler getirilmektedir. Ham puan hesabından sonra okul ortalamalarınız da 0,6 ile çarpılmaktadır. Bu süreç içerisinde hesap sınavdan yeni çıkmış ve bölüm tercihlerine yoğunlaşmış adaylar için zor gelebilmektedir. Bu nedenle doğru sıralama ve yerleştirme imkanları ile ilgili uzman birinden yardım almanızı tavsiye etmektedir.