2023 ALES/2 Sınav Başvuru Tarihleri Açıklandı

Alanında kendini geliştirmek isteyen ve yüksek lisans hedefi bulunan adayların merakla beklediği 2023 ALES/2 sınav başvuru tarihleri açıklandı. 20 Ağustos 2023 tarihinde 2. si yapılacak olan 2023 ALES Sınavına başvurular 04 Temmuz – 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında ÖYSM’nin kendi sitesi üzerinden yapılabiliyor olacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama da ALES geç başvuru tarihi 19 Temmuz 2023 olarak belirtiliyor. Tüm adayların bu tarihler aralığında sınav başvurularını yapmış olmaları gerekiyor. 20 Ağustos’ta yapılacak olan ALES sınav sonuçları ise 05 Eylül 2023 tarihinde ÖSYM sonuç merkezi tarafından açıklanıyor olacak.

ALES Başvuru Koşulları

ALES başvuru koşulları akademik kariyer yapmak isteyen veya eğitimini bir üst seviyeye çıkarmak isteyen birçok aday için en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Öncelikle adayın ALES geç başvuru tarihi öncesine kadar ÖSYM’nin kendi adresi üzerinden başvurusunu tamamlamış olması gerekiyor. Bu adımda başvuru yapacak adayların son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinde güncel bir fotoğrafının çekilmiş olması ve onaylanmış olması koşulu gelmektedir.

Eğer son 50 ay içinde uygun bir fotoğrafınız çekilmişse adaylar online başvuru adımlarını takip edebilirler.

  • T.C. kimlik no ile birlikte daha önce aldığınız internet şifreniz yardımı ile https://ais.osym.gov.tr adresine girerek başvuru formunu doldurmanız,
  • Ardından ise https://odeme.osym.gov.tr/ adresine girerek sınav ücretinizi yatırmanız yeterli olacaktır.

Eğer son 50 ay içinde merkezde çektirdiğiniz güncel bir fotoğrafınız bulunmuyorsa;

  • 2023 ALES Sınavı öncesinde http://www.osym.gov.tr adresine girerek öncelikle ALES Başvuru Formunu indirmeniz ve doldurarak T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir kimlik ile birlikte başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir.
  • Burada fotoğrafınız çekilerek sisteme eklenecek ve size aday şifreniz verilecektir. Bu adımdan sonra sınav ücretini online olarak veya belirtilen bankalara şahsi olarak giderek yatırabilirsiniz.