DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

4 Haziran 2023 tarihinde yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı DUS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM’ye en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. ÖSYM takviminde yer alan bilgiye göre 2023 DUS 1. dönem sınav sonuçları 06 Temmuz 2023 tarihinde https://ais.osym.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor olacak.

Adaylar bu tarihten itibaren kendi T.C kimlik numaraları yanında aday şifreleri ile sisteme girerek sonuçlarını öğrenebilecekler. 2023 DUS 1. dönem sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar kendi puanlarına göre uzmanlık eğitimi alacakları ana bilim dalına kabul süreçleri başlamış olacaktır. DUS’ta başarılı olan adaylar ilgili ana bilim dalına kabul edilebilmek için TIPDİL, YÖKDİL ve YDS gibi ÖSYM’nin kabul ettiği bir dil sınavından 50 puan almaları gerekiyor.

DUS Sonuç Sorgulama Ekranı

DUS sonuç sorgulama ekranı belirtilen tarihten sonra aktif hale gelecek olup https://sonuc.osym.gov.tr/ adayların kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme girmeleri üzerine sonuç puanlarına ulaşmalarına imkan veriyor olacaktır. Sınava giren adayların DUS sonuç sorgulama ekranını kontrol ettikten sonra ilk yaptığı sorgulama ise bundan sonra ne yapacağı üzerine oluyor.

Adaylar DUS’u verip istenilen yabancı dil sınavını geçtikten sonra kendi seçecekleri uzmanlık ana bilim dalında eğitim almaya başlamaktadır. Bu alanlar Ağız, Diş ve Çene Cerrahi, Ortodonti, Pedodonti, Proetik veya Restoratif Diş tedavisi gibi farklı bölümlere ayrılmaktadır.

Her uzmanlık alanı kendi eğitim grupları içinde farklı süreler ile alınmaktadır. Ağız, Diş ve Çene cerrahi ile Ortodonti 4 yıl eğitim verirken, Pedodonti ve Endodonti gibi ana bilim dalları 3 yıl eğitim vermektedir. Sınava giren ve uzmanlık için yarışan birçok aday DUS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun ardından sınav sonrasında hangi bölümü seçmeliyim şeklinde araştırmalarını daha da arttırmaya başlayacaklar gibi görünüyor.