YDUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

4 Haziran tarihinde düzenlenen Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na giren adaylar merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyorlar. DUS ve STS Diş Hekimliği sınavlarının 6 Temmuz’da açıklanacağının duyurulması üzerine YDUS sonuçları ne zaman açıklanacak şeklinde birçok soru ÖSYM merkezlerine iletilmeye başlandı.

ÖSYM takvimine göre YDUS Sonuçları 18 Temmuz 2023 tarihinde saat 11:00’den itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak olup tüm adaylar kendi T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile birlikte sonuçlara erişebiliyor olacak.

2023 YDUS Tercihleri

Her sene olduğu gibi bu sene de YDUS tercihleri verilen kontenjanlar ışığında sınav sonuçlarının açıklanmasının üzerine yapılacaktır. 2023 YDUS tercihleri ÖSYM’nin sınav sonuçlarını 18 Temmuz tarihinde açıklamasının üzerinden kendi belirlediği bir günde yine kendi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Tercihler adayın puanı, tercihte bulunduğu sıra ve açılacak kontenjanlara göre düzenlenecektir.

YDUS sonuçları açıklandıktan sonra adayların yeterli puan almaları koşulunda tercih sırası büyük önem taşımaktadır. Adaylar tercih listesini hazırlarken en çok istedikleri bölümü ilk sıralara yazmak durumundadır. Normal YKS sonuçlarında gördüğümüz gibi tercihe göre bir yerleştirme yapılırken birçok kıstas ve farklı kriterler karşımıza çıkarken YDUS için bu geçerli değildir. Bunun yanında 2023 YDUS tercihleri sadece ÖSYM tarafından belirtilen tercih süreleri içerisinde yapılmakta veya düzeltilebilmektedir. Süre sonunda herhangi bir düzeltme veya değişiklik işlemi yapılmamaktadır.

YDUS Ek Yerleştirme

ÖSYM tarafından belirtilen yerleştirme kontenjanları tamamlandıktan sonra adayların yerleştirilmeme durumu oluştuysa YDUS ek yerleştirme ile birlikte açılacak başvuru süresi içerisinde boş kalan kontenjanlara tekrarda yerleştirme yapılabilmektedir.

YDUS ek yerleştirme kuralları ise öncelikli olarak ilgili dönemdeki YDUS’a girerek yeterli puanı almış olmak, hiçbir programa ilgili dönemde yerleşmemiş olmak, belirtilen ek yerleştirme ücretinin yatırılmış olması ve yerleştirilmeleri durumunda 10 gün içinde kesin kayıt işlemlerini tamamlamış olmaları yer almaktadır.