Google’ın Yapay Zekası Bard Artık 40 Dilde Hizmet Veriyor

Google'ın yapak zekası Bard artık 40 dilde hizmet veriyor ve en çok yazılımcıları ve tasarımcılara yönelik birçok yeni geliştirmeyi de bünyesinde barındırıyor. Tasarımcılar açısından açıklanan yeni geliştirme gönderilen fotoğrafların anlık olarak yorumlanmasına olanak sağlayabileceği yönünde olurken, yazılımcılar da Python'da işlenen tüm verilerin artık Bard tarafından farklı platformlarda da paylaşılabileceği yönünde oldu.

Google’ın Yapay Zekası Bard Artık 40 Dilde Hizmet Veriyor

 

Google yetkilileri yaptıkları açıklamada artık Bard’ın çok daha yetenekli olduğunu belirttiler. Yeni yapılan geliştirmeler ile birlikte Google’un yapay zekası Bard artık 40 dilde hizmet veriyor ve bir yandan da gönderilen tüm fotoğrafları anlık olarak yorumlayabiliyor.

 

Son zamanlarda sürekli olarak ortaya çıkarılan ve birçok kişi tarafından tercih edilen yapay zeka teknolojileri Google ile birlikte bir kez daha geliştirilmiş oldu. Birçok ihtiyaca hizmet veren Google’ın yapay zeka robotu Bard artık hem daha fazla dilde hizmet verebilirken aynı zamanda yeni eklenen özelliği sayesinde cevapları da sesli olarak dinletebiliyor olacak.

 

Bard’ın Yeni Özellikleri

 

Yapılan yeni güncelleştirmelerden sonra Bard hem hizmet verdiği dil seçeneklerini arttırdı hem de yeni birçok farklı özelliği de kullanıcılarının hizmetine sundu. Bard arkadaş canlısı özelliği ile kullanıcılara 5 farklı seçenek sunuyor. Kullanıcılar artık gönderdikleri görüntüler üzerinden çok daha fazla bilgi alabiliyor olacak. Bard’ın yeni özellikleri arasında en çok merak edilen ve yazılımcıları ilgilendiren Python kodunun başka platformlara aktarılmasına imkan sağlaması oldu. Bundan sonra kullanıcılar kodları farklı platformlarda paylaşarak konuşabilecekler.

 

Google’ın Yeni Gizililik Politikası

 

Google’ın Yeni Gizlilik Politikası tüm halka açık verilerin bundan sonra toplanarak kendi yapay zeka modelini geliştirmek için kullanabileceğini içermektedir. Avrupa da yapılan lansmanın ardından gizlilik endişeleri birçok kullanıcı tarafından artmış görünüyor. Birçok bilişimci tarafından bu yeni gizlilik politikası ve verilerin kendi yapay zekalarını geliştirmek için kullanabileceğine onay istenmesi geleceğin yapay zekası modelleri içerisinde iyi ve kötü yapay zeka modelleri ortaya çıkarabileceği şüphesini uyandırdı. Bard’ın yeni özellikleri birçok kullanıcı tarafından heyecanla karşılanırken Google’ın yeni gizlilik politikası da birçok olumsuz yorum almasına neden oldu.