ELON MUSK'TAN DEV YATIRIM: YENİ YAPAY ZEKA xAI

Elon Musk’tan Dev Yatırım: Yeni Yapay Zeka xAI teknoloji meraklılarına duyuruldu. Elon Musk tarafından ilk olarak Nisan ayında müjdelenen yeni yapay zeka xAI alanında uzman ve daha önce birçok yapay zekanın gelişiminde çalışmış bir ekip tarafından ele alınıyor. Yeni robotun en çok kullanılan yapay zeka robotlarının içinde yer alması hedefleniyor.

Elon Musk’tan Dev Yatırım: Yeni Yapay Zeka xAI

 

Tesla’nın CEO’u Elon Musk Nisan ayı başlarında ilk sinyallerini verdiği yeni yapay zeka modelini duyurdu. Dev bir yatırım ile kurulan yeni yapay zeka şirketi xAI sektörde bulunan birçok yapay zeka ile yarışmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamalarda yeni yapay zekanın temel amacının evrenin gerçek doğasını keşfetmek olduğu yer alıyor.

 

Elon Musk’tan dev yatırım yeni yapay zeka xAI alanında uzman ve deneyimli bir ekip tarafından yönetiliyor olacak. Ekip daha önce Google Research, OpenAI ve birçok üniversitede yer alarak birçok yapay zeka modelinin gelişmesinde aktif rol almış.

 

En Çok Kullanılan Yapay Zeka

 

Ekip yaptığı açıklamada geliştirecekleri xAI modelinin en çok kullanılan yapay zeka olması için yepyeni özellikler getireceğini kaydetti. Uzman bir ekip tarafından geliştirilen xAI en yaygın yöntemleri yenilikçi bir teknik ile ele alarak farklı analiz yolları ile kullanıcılara sunarak yeni buluşların bu yeni yapay zeka modeliyle ortaya çıkabileceğini ve eski buluşlarında gelişmesine katkı sunacağını duyurdu. Yeni teknolojik gelişmelere öncülük etmesi beklenen ve en çok kullanılan yapay zeka modeli olacağını öngörülen xAI daha önce kurulan x Corp’tan farklı bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.

 

En Güvenilir Yapay Zeka Robotları

 

En güvenilir yapay zeka robotları arasına hızlıca girmesi beklenen yeni yapay zeka xAI temelleri Elon Musk tarafından Nisan ayının başlarında atılmıştı. Musk kendisinden önce ortaya çıkarılan yapay zeka modellerinin güvenlik protokollerini eleştirerek bu modellerin bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmediğini belirtmiş ve yeni denetimler yapılana kadar bu robotların geliştirilmesinin durdurulmasını istemişti. Kendi hesabı üzerinden yayınladığı açık mektubu ise birçok kullanıcı imzalayarak Musk’a destek vermişti.