Dünyanın En Çok Konuşulan Dilleri Belli Oldu

Üzerinde yaşadığımız yerkürede birçok farklı dil konuşulur. Birçok dil ailesinin bulunması ve birçok milletin olması dil zenginliğinin oluşumunda etkili oluyor. Dünyanın en çok konuşulan dilleri söz konusu olduğunda aşağıdaki diller en çok konuşulan diller arasındadır.

Üzerinde yaşadığımız yerkürede birçok farklı dil konuşulur. Birçok dil ailesinin bulunması ve birçok milletin olması dil zenginliğinin oluşumunda etkili oluyor. Dünyanın en çok konuşulan dilleri söz konusu olduğunda aşağıdaki diller en çok konuşulan diller arasındadır. Bu diller şu şekilde sıralanabilir;

  • Çince,
  • İngilizce,
  • İspanyolca,
  • Rusça,
  • Portekizce,
  • Arapça,
  • Fransızca,

Olarak ön plana çıkacaktır. Bu dillerin her birinin kendine göre özellikleri ve gramer kuralları mevcuttur.

Çince

Çince dünya üzerinde yaklaşık olarak 1,5 milyar insanın konuştuğu doğu dilleri arasında yer alıyor. Çin devletinin resmi dili olmasıyla bilinen Çince günümüzde ticaret dili olarak bilinir ve dünya üzerinde oldukça fazla değer görür.

İngilizce

Dünya dili olarak bilinen ve dünyanın ortak dili olarak adlandırılan İngilizce hemen hemen her bölgede itibar gören ve konuşulan bir dildir. Avrupa başta olmak üzere Orta Doğu, Afrika ve Amerika kıtasıyla beraber Avustralya kıtasının en çok konuşulan dilleri arasındadır.

İspanyolca

Türklerin en kolay öğrendiği diller arasında bulunan İspanyolca başta İspanya Krallığı olmak üzere Küba, Meksika, Venezüella, Peru, Kanarya Adaları, Şili, Kolombiya, Ekvator, Honduras gibi ülkelerin ortak dilidir.

Rusça

Rusya günümüzde dünyanın en büyük kıta sahanlığına sahip devletidir. Aynı zamanda 300 milyona yakın nüfusu bulunmasıyla en çok konuşulan diller arasındadır. Ukrayna, Beyaz Rusya, Dağıstan, Çeçenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan gibi ülkeler Rusça konuşur.

Portekizce

Portekizce Brezilya’nın ana dilidir ve aynı zamanda Güney Amerika’da İspanyolcadan sonra konuşulan 2.dildir.

Arapça

Ticaretin gelişmesi ve Arap yarımadasındaki devletlerin dünya siyasetinde önemli rol oynaması Arapçayı günümüzde en çok konuşulan diller kategorisine sokuyor. Yaklaşık olarak 500 milyona yakın insan Arapça konuşuyor.

Fransızca

Afrika dendiği zaman hemen hemen herkesin aklına gelen ülkelerin başında Fransa geliyor. Cezayir, Fas, Tunus, Gana, Senegal, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyet, Kenya, Kongo, Kanada, Kamboçya, Kamerun gibi ülkeler günümüzde Fransızca konuşur. Yaklaşık olarak dünya üzerinde 800 milyondan fazla insanın konuştuğu ve Afrika kıtasının en çok konuşulan dillerinden birincisi olarak Fransızca günümüzde biliniyor.