Sağlıklı Beslenme Nedir? En Sağlıklı 5 Besin

Vücut sağlığımızın korunmasında ve gelişiminde sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür. Dolayısıyla sağlık beslenme söz konusu olduğunda bazı besinleri tüketmeye özen göstermemiz gerekiyor.

Vücut sağlığımızın korunmasında ve gelişiminde sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür. Dolayısıyla sağlık beslenme söz konusu olduğunda bazı besinleri tüketmeye özen göstermemiz gerekiyor. Bu besinler;

  • Yumurta,
  • Süt,
  • Ispanak,
  • Portakal,
  • Muz,

Olarak ön plana çıkacaktır. Yukarıdaki besinler sağlıklı beslenme konusunda kişilere vitamin sağlarlar.

Yumurta

Yumurta günümüzün en sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Protein deposu olarak bilinen yumurtanın kilo kontrolü konusunda da kişilere yardımcı olduğu biliniyor. İçinde yer alan A ve K vitaminleri insan sağlığına olumlu yönde katkı sağlar. Bunun yanında yumurta yemenin kişilerin günlük protein ihtiyacını da %35 oranında da karşıladığı biliniyor.

Dolayısıyla 1 adet yumurta tüketimi günlük protein ihtiyacınızın hemen hemen yarısına yakınını karşılayacaktır. Aynı zamanda yumurtanın göz sağlığına ve kemik sağlığına katkıları yadsınamaz. Ortopedik rahatsızlıkların iyileşmesinde yumurta onarıcı etkisi görür. Özellikle kırılan kemiklerin iyileşmesinde yumurtanın etkisi büyüktür.

Süt

Kemik sağlığı ve kemik gelişi söz konusu olduğunda süt tüketmenin önemi büyüktür. Kalsiyum deposu olarak bilinen süt, boy uzaması başta olmak üzere kemik gelişimi ve göz sağlığında önemli rol oynuyor. Son araştırmalar süt tüketiminin mide kanserine yakalanma riskini %40 oranında azalttığını göstermiştir.

Ispanak

Ispanak eşittir demir demektir. Vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerden birisi de demire ve magnezyumdur. Demir eksikliği kişilerde ciddi sağlık sorunları neden olabilir. Dolayısıyla günlük demir ihtiyacınızı karşılamak için ıspanak tüketimine özen göstermek gerekir.

Portakal

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan portakal birçok hastalığın üstünden gelen bir vitamindir. İçinde yer alan A vitamini ve B12 vitaminlerine ek olarak yoğun miktarda C vitaminine sahiptir. Gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini düzenli portakal tüketmek %42 oranında azaltıyor. Aynı zamanda gribal enfeksiyonlara yakalanan kişilerinde portakal suyu tüketimi ve portakal yemesi enfeksiyondan hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlıyor.

Muz

Demir ve magnezyum deposu olarak adlandırılan yiyeceklerden birisi de muzdur. Özellikle ithal muz olarak adlandırılan ve muzun anavatanı olarak bilinen Ekvator muzlarını yemek tokluk hissiyatını artırarak kilo kontrolünü sağlar.