Hedefteki Adam Filmi Hakkında

Casusluk, aksiyon, gerilim kategorisinde reyting rekorları kıran filmlerden birisi de ‘’Hedefteki Adam’’ filmi olarak karşımıza sıkıyor. 12 Eylül 2014 yılında yayınlanan film 1 saat 48 dakika sürüyor. Yönetmenliğini filmin başarılı yönetmen Roger Donaldson yapmıştır. Senaristliğini ise filmin Michael Finch, Karl Gajdusek yapmaktadır.

Casusluk, aksiyon, gerilim kategorisinde reyting rekorları kıran filmlerden birisi de ‘’Hedefteki Adam’’ filmi olarak karşımıza sıkıyor. 12 Eylül 2014 yılında yayınlanan film 1 saat 48 dakika sürüyor. Yönetmenliğini filmin başarılı yönetmen Roger Donaldson yapmıştır. Senaristliğini ise filmin Michael Finch, Karl Gajdusek yapmaktadır. Oyuncular söz konusu olduğunda ise;

  • Pierce Brosnan,
  • Olga Kurylenko,
  • Luke Bracey,

Başrollerde filmde oynamaktadır.  Filmin orijinal adı ‘’The November Man’’olarak geçiyor. Filmin senaristliğini Bil Granger’ın yapmış olduğu hedefteki adam filmi yazarın There Are No Spies kitabının 7.bölümünden esinlenerek beyaz perdeye aktarılmıştır. Filmin konusunun oldukça derin olması ve gerilim dolu sahnelere yer vermesi filmin kalitesini artırıyor.

Hedefteki Adam Filmi Konusu

Hedefteki adam filmi konusu emekli bir CIA ajanının yeni bir görev için bir süreliğine emekliliğini kenara bırakmasını anlatıyor. Katilin peşine düşen ajan hırsız-polis misali bir kovalamacanın içinde kendini bulur. Zaman içinde topladığı kanıtları birleştirerek katile daha çok yaklaşır ve nihayet sonunda katiller yüzleşir.

Katille yüzleştikten sonra Rusya’nın polis teşkilatına köstebek soktuğu gerçeğiyle karşı karşıya kalır.  Bu gerçeği öğrendikten sonra filmin akışı daha farklı yerlere gidecektir. Film yayınladığı an itibariyle ilk günden milyonlarca kişi tarafından hem Amerika’da hem de Avrupa sinemalarında izlenmiştir. Yüksek hasılat rekorları kıran film IMDB puanı bakımından 7.2 puan almayı başarmıştır.

Hedefteki Adam Filmi Eleştirileri

Hedefteki adam filmi %70 oranında beğeni almış bir filmdir. Fakat filmin beğenmeyen azımsanmayacak kadar yüksek %30’luk kısımda mevcuttur. %30’luk kısmı incelediğimizde filmdeki sahnelerin amatörce çekildiğini ve gerilim sahnelerindeki oyunculukların başarısız olduğu gibi yorumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Aynı zamanda filmin yardımcı oyuncularının oyunculuk yetenekleri de filmde oldukça fazla eleştirilmiş ve eleştiri yağmuruna tutulmuştur.

Eleştirilere baktığımızda filmin bazı sahnelerinde ışıklandırma ve kamera açısının oldukça kötü olduğu gibi farklı eleştirilerde yapılmıştır. Senaryosunun diğer aksiyon filmleriyle benzerlikler göstermesi de gene filmin eleştiri alan kısımları arasında bulunuyor. Eleştiri bakımından film %30 eleştiri alsa da %70’lik kısım filmi genel anlamda beğenmiş ve 5 yıldız puan vermiştir.