Kolay Hazırlanan 5 Hamur İşi Tarifi

Türk yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan hamur işi yemekleri hemen hemen her sofranın vazgeçilmezleri arasındadır. Kolay hazırlanan 5 hamur işi yemek dendiği zaman aşağıdaki yemekleri deneyebilirsiniz.

Türk yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan hamur işi yemekleri hemen hemen her sofranın vazgeçilmezleri arasındadır. Kolay hazırlanan 5 hamur işi yemek dendiği zaman aşağıdaki yemekleri deneyebilirsiniz. Bunlar;

  • Peynirliği poğaça,
  • Elmalı kurabiye,
  • Ispanaklı börek,
  • Çikolatalı kurabiye,
  • Patatesli börek,

Yukarıdaki hamur işi yemekler en çok tercih edilen ve kolay yapılan hamur işi yemekleri arasındadır. Bu hamur işleri aynı zamanda ev kadınları arasında en beğenilen hamur işleri olarak da biliniyor. Basit yapılabildiği gibi tariflerinin de hızlı ve kolay olması bu ürünleri günümüz mutfak kültüründe popüler kılıyor.

Peynirli Poğaça

Türk mutfak geleneğinin en çok tercih edilen hamur işleri arasında peynirli poğaça yer alıyor. 2 su bardağı un, 1 su bardağı peynir, sıvı yağ ve yoğurt ile yapılan bu ürün tuz ve baharatlar eklenerek daha güzel bir hale getiriliyor.

Elmalı Kurabiye

2 su bardağı un, 1 su bardağı rendelenmiş elma, tereyağı, tuz, tarçın gibi malzemelerin karıştırılmasıyla yapılan tatlıdır. 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 vanilya özütü de gene ilave edilir.

Ispanaklı Börek

Çocukların ve yetişkinlerin hamur işi söz konusu olduğunda en çok yemeyi tercih ettiği yemeklerden birisi de ıspanaklı börek ürünleridir. Son derece pratik ve kolay hazırlanabilir olması ürünün sıklıkla yapılmasında etkili oluyor.

Çikolatalı Kurabiye

Hem hamur işi hem de tatlı olarak tercih edilebilecek ürünlerden birisidir. 2 su bardağı un, 2 su bardağı kakao, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı tereyağı ile yapılır. 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilerek kıvama getirilir.

Patatesli Börek

Patatesli börek tarifi bakımından hem de hazırlanışı bakımından en kolay yapılan hamur işleri arasında yer alıyor. Patatesler haşlanarak püre haline getirilir, sonrasında yağlı yufkaların üzerine yerleştirilir. Patatesli börek yapımında genellikle farklı baharatlarında kullanıldığı biliniyor. Karabiber, pul biber gibi baharatlar lezzet artırdığı için patatesli börek yapımında tercih edilir. Aynı zamanda gene kimyon ve tuz biber de ilave edilebilir.