İşte Beklenen An! YKS Sonuçları Bugün Açıklandı

Milyonlarca öğrencinin hayatını şekillendirecek olan YKS sonuçları bugün açıklandı. Sınava giren öğrenci sayısı yine milyonların üzerinde olurken heyecanlı bekleyiş de bugün sona erdi.

Milyonlarca öğrencinin hayatını şekillendirecek olan YKS sonuçları bugün açıklandı. Sınava giren öğrenci sayısı yine milyonların üzerinde olurken heyecanlı bekleyiş de bugün sona erdi.

17 ve 18 Haziran 2023 tarihinde yapılan, TYT, AYT ve YDT oturumları gerçekleştirilen sınavda öğrenciler ter dökmüştü. Aileleri ile birlikte heyecanlı bir döneme giren öğrenciler için artık bugün sona gelindi ve puanlar öğrenildi. Bundan sonraki süreçte de artık gözler yerleştirme sonuçlarında olacak.

YKS sonuçları bugün sabah saatlerinde açıklandı. Günler öncesinde ÖSYM tarafından 20 Temmuz’da açıklanacağı söylenmişti ancak saat olarak herhangi bir bilgi yoktu. Sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler de sonuçlarını bugün öğrendiler.

YKS Sonuçları Nasıl Sorgulanabilir?

Üniversitede okumak için en önemli adım YKS’dir. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler de diledikleri üniversite ve bölümü tercih edebilecek. Sınav sonucunun açıklanmasına günler kala öğrenciler bugünü bekliyordu ve o gün geldi.

YKS sonucu nasıl öğrenilir araştırması yapan öğrenciler için en doğru cevap ÖSYM’nin sorgulama sayfası olacaktır. Öğrenciler giriş bilgilerini kullanarak ÖSYM’nin ilgili sayfasına girerek sonuçlarını öğrenebilecek. Bunun yarı sıra e-devlet üzerinden de ÖSYM sayfasına erişim bulunuyor. Öğrenciler istedikleri yerden girerek sonuca erişebilirler.

YKS Sonuçlarından Sonra Şimdi Sırada Ne Var?

Öğrenciler için zorlu bir süreç geçti ve sınav bitti. Bundan sonra en önemli aşamalardan biri olan tercih süreci başlayacak. Hem TYT hem de AYT puanıyla öğrenci alan bölümler bulunuyor. Öğrenciler de yerleşmek istedikleri bölüm hangi puan türüyle alıyorsa bunu göz önünde bulundurmalı. Böylece tercih esnasında hata payı da azalacaktır.

Üniversite taban puanları ÖSYM sayfasında açıklanacak. Hem 2 yıllık önlisans hem de 4 yıllık ve üstü lisans programları için taban puanlara sayfada yer alan kılavuzdan erişilebilecek. Tercih yaparken bir uzmandan yardım almak oldukça önemlidir. Yoğun bir çaba sarfedilen dönemin ve emeklerin boşa gitmemesi için öğrenciler tercih yaparken çok dikkatli olmalıdır.

Üniversite tercihi esnasında öğrencilerin sıralaması oldukça önemlidir. Bir önceki senede sıralamayı nasıl kapattığına bakılarak tercih yapılmalıdır. Tercih kılavuzu birkaç gün sonra ÖSYM tarafından yayınlanacak.