Yeşil Çay Tüketiminin Sağlığa Yararları

Çay tiryakilerinin en çok tükettiği çaylardan birisi de yeşil çaydır. Yeşil çay vitamin ve sağlık dostu bir çay olarak siyah çaydan bir tık ön plana çıkıyor. Yeşil çayın sağlığa yararları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Çay tiryakilerinin en çok tükettiği çaylardan birisi de yeşil çaydır. Yeşil çay vitamin ve sağlık dostu bir çay olarak siyah çaydan bir tık ön plana çıkıyor. Yeşil çayın sağlığa yararları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Kilo kontrolünü sağlar,
  • Yağ yakma özelliği bulunur,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Metabolizmayı hızlandırır,
  • Göbek eritir,
  • Uyku sorunlarını ortadan kaldırır,
  • Doğal stres gidericidir,

Yeşil çayın faydaları elbette ki sadece yukarıdakilerle sınırlı değildir. Her gün 2 fincan düzenli olarak yeşil çay tüketmen kalp sağlığına da iyi geliyor. Özellikle kalp ritim bozukluğu bulunanlar ve damar tıkanıklığı sorunları yaşayanlar için yeşil oldukça faydalıdır.

Yeşil Çayın Diğer Faydaları

Yeşil çayın diğer faydaları söz konusu olduğunda özellikle böbrek fonksiyonlarına iyi geldiği bilinir. Bunun yanında kalp sağlığı ve göz sağlığı açısından da yeşil çay tüketmek faydalıdır. Özellikle miyop oluşumu ve astigmat oluşumunu ortadan kaldıran yeşil çay tam bir vitamin deposudur. A vitamini ve E vitamini kaynağı olduğu için saç sağlığına da iyi gelir ve saçları gürleştirir.

Aynı zamanda yeşil çay tüketiminin gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini azalttığı da biliniyor. Dolayısıyla gribal enfeksiyonlara yakalanmayan bağışıklık sistemi güçlü bir kişi olabilirsiniz. Yeşil çay tüketiminin mutlak dozunda olması gerekir. Günlük 2 bardaktan fazlası tavsiye edilmez ve sorunlar yaratabilirsiniz.

Yeşil Çayın Yan Etkileri Var Mıdır?

Yeşil çayın yan etkileri var mıdır, soruları son günlerde sık sık gündeme geliyor. Yan etkiler söz konusu olduğunda bu durum tamamıyla kişiden kişiye değişir. Fakat bazı durumlarda kişilerde bulanık görme ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bunun yanında kişilerde uyku hali de gene yan etkilere bağlı olarak baş ağrısına da bağlı olarak oluşabilecek sorunlar arasında yer alıyor.

Yeşil çay tüketiminde yukarıdaki sorunları yaşıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna danışmanızda fayda var. Yeşil çayın içinde bulunan bazı maddelere karşı alerjiniz olabilir ve bu durum sizi etkileyerek yan etkilerin oluşumunda etkilidir. Yan etkilerin görülme olasılığı kişiye göre değişir.