Diş Hekimliği Bölümü Sıralama ve Puanı

YKS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından diş hekimliği taban puanları gündem oldu. 3 milyonu aşkın adayın kayıt yaptırdığı YKS sınavı puanı, 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında tercih belirlemede kullanılacak.

YKS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından diş hekimliği taban puanları gündem oldu. 3 milyonu aşkın adayın kayıt yaptırdığı YKS sınavı puanı, 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında tercih belirlemede kullanılacak.

Diş hekimliği bölümü adayların araştırmaları arasında taban puanlar, başarı sıralamaları ve kontenjanlar yer alıyor. 2023 diş hekimliği başarı sıralaması, kontenjanları ve ÖSYM'nin resmi sitesinde bulunuyor.

Bunların yanı sıra, Diş Hekimliği bölümü için

  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ(Ankara)
  • ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ(Eskişehir)
  • BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ(Bursa)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ(Kocaeli) gibi üniversiteler de tercih edilen önemli okullardır.

Diş Hekimliği Puanları Açıklandı mı?

2023 için Diş hekimliği taban puanları ve sıralama henüz bilinmiyor. Üniversite için taban puanlar, başarı düzeyleri ve kontenjanlar henüz oluşturulmadı. Bu yılki puanlar, üniversiteye yerleştirme süreci tamamlandıktan sonra açıklanıyor. ÖSYM tarafından yayınlanan YKS tercih kılavuzu 2 ve 4 yıllık bölümler için minimum ve maksimum puanları içeriyor.

Tıp alanında Diş Hekimliği Bölümü oldukça saygın ve tercih edebilen bir bölümdür. Her yerde bulunmasının bir sonucu olarak, sıklıkla YKS'den yüksek puan öğrenciler, bölüme girebilir. Ancak puanlar ve sıralamalar yıllık olarak değişebilir. Bu durum YKS tercih kılavuzu yayınlanana kadar beklemeyi önemli hale getiriyor çünkü YKS tercih yapacak adaylar için en güncel bilgilere sahip oluyor.

Diş hekimliği bölümünün önceki yıllara ait taban puanları ile kontenjanları YKS tercih kılavuzunda bulunuyor. Adaylar hangi üniversiteye ve bölüme başvuracaklarına karar verirken bu bilgileri karar verme süreçlerinde rehberlik etmesi için kullanabilir.

YKS tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra tercih yapacak adayların tercihlerini dikkatle değerlendirmelidir. Kılavuzun sıralama ve puanlarını dikkate almaları gerekiyor. Adaylar mevcut başarı seviyelerine, kişisel ilgi alanlarına ve uzun vadeli hedeflerine en uygun seçenekleri seçmelidir.

YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

YKS tercihleri yapacak adaylar T.C. numaralarını ÖSYM internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden girebilir.  ÖSYM Aday İşlemlerini YKS tercih hükümlerine uygun olarak kullanılabilir. İşlem için T.C. numarası ve şifre kullanılacaktır.

Geçen yıl, başvuru merkezleri kullanılarak herhangi bir seçim prosedürü yoktu. ÖSYM'ye elden veya posta yoluyla iletilen tercih listelerinin kabul edilmeyeceği daha önce duyurulmuştu.

 ÖSYM internet sitesi üzerinden adayların kullanımına sunulan YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Rehberi'ne erişimleri ulaşılabilir.