Hemşirelik Taban Puanları Hakkında

Türkiye'de sağlık hizmetlerine olan yüksek talebi sonucunda hemşirelik bölümü taban puanları önemli ölçüde yükseliş gösteriyor. Ülkenin her yerinden binlerce öğrenci tıpta kariyer yapma umuduyla hemşirelik bölümünü tercih ediyor.

Türkiye'de sağlık hizmetlerine olan yüksek talebi sonucunda hemşirelik bölümü taban puanları önemli ölçüde yükseliş gösteriyor. Ülkenin her yerinden binlerce öğrenci tıpta kariyer yapma umuduyla hemşirelik bölümünü tercih ediyor.

Hemşirelik, insan sağlığını korumada yardımcı olan önemli bölümlerden biridir. Hastalıkların tedavisinde hemşirelik oldukça önemlidir. Bu yüzden, hemşirelere olan talep de artmış oluyor. YKS sonuçlarının ardında da hemşirelik bölümünün bulunduğu üniversitelere ilgi arttı.

YKS sonuçlarının ardından öğrenciler, üniversite arayışına girdi. Özellikle hemşirelik bölümü için üniversite araştırmalarında bir hayli artış görüldü. Hemşirelik bölümünün bulunduğu üniversiteleri araştırmaya öncelik verildi.

Hemşirelik Bölümü Nedir?

Hemşirelik bölümü, tıp alanının önemli bir bölümüdür. Uzmanlık gerektiren en gözde bölümlerdendir. Böylelikle, hemşirelik bölümüne olan ilgi gün geçtikçe daha da ilgili hale geliyor. Öğrenciler, hemşirelik bölümüne tercih listelerinde öncelik veriyor.  

Hemşirelik insanların sağlığını ve refahını iyileştirmeye yöneliktir. Kişiler arası ilişkilere değer veriyor. Empati ve fedakarlık gibi ahlaki ilkeleri desteklemek isteyenler için hemşirelik iyi bir kariyer seçimidir.

Öğrenciler, hemşirelik bölümünde iletişim, etik, psikoloji, anatomi ve fizyoloji alanlarında eğitim alırlar. Klinik çalışma ve stajlar yoluyla, gerçek uzmanlığı kazanmış oluyorlar. Hasta bakımında kullanılan prosedürler ve yaklaşımlar, sağlık yönetimi ve hasta güvenliği gibi önemli konular da eğitim içinde yer alıyor.

Hemşirelik Bölümünün İçeriği

Hemşirelik bölümü 4 yıl süren bir alandır. Her üniversitenin farklı bir eğitim programı olabiliyor. Hemşirelik bölümünde bulunan dersler; Temel Hemşirelik Bilimleri, Anatomifizyoloji ve Biyoloji, Hemşirelik Becerileri, Farmakoloji, Toplum Sağlığı ve Halk Sağlığı, Psikoloji ve Sosyal Bilimler gibi dersleri bulunuyor. Bunların dışında, Hemşirelik bölümün klinik uygulamaları dersi de veriliyor. Hastane, sağlık merkezi ve toplum merkezlerinde uygulamalar olarak eğitim verilir.  Bu uygulamalar, öğrencilerin hasta bakımı prosedürlerini deneyimlemelerine sağlıyor. Bu sayede öğrenciler, eğitimle beraber pratiklik kazanmış oluyor. Hemşirelik bölümünün bir diğer ayrıcalığı, geniş iş olanaklarına olan sahip olmasıdır. Sonuç olarak, Hemşirelik bölümü için gözde üniversiteler ise şöyledir;

  • Ankara Medipol Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Pamukkale Üniversitesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin taban puanları bu seviyededir.