Evde Baklava Yapmanın Püf Noktaları

Osmanlı Devletinden günümüze kadar gelen Türk mutfağının en popüler tatlılarından birisi de hiç şüphesiz baklavadır. Baklava yapımı söz konusu olduğunda kişilerin bazı püf noktalara dikkat etmesi önemlidir.

Osmanlı Devletinden günümüze kadar gelen Türk mutfağının en popüler tatlılarından birisi de hiç şüphesiz baklavadır. Baklava yapımı söz konusu olduğunda kişilerin bazı püf noktalara dikkat etmesi önemlidir. Püf noktalara dikkat ederek kişiler en güzel baklavaları evde yapabilir ve lezzeti kıvamında tatlılara erişebilirler. Evde baklava yapımı kapsamında aşağıdaki püf noktalara dikkat etmeniz gerekecektir. Bunlar;

  • Yufkanın kalitesi,
  • Yufkaların nemlendirilmiş olması,
  • Cevizlerin iyi şekilde doğranması,
  • Şerbetin sıcaklık değeri,
  • Fırının sıcaklık boyutu,
  • Baklavanın kesilmesi ve kesim şekli,
  • Tereyağı,
  • Bekleme süresi,

Yukarıdaki sayılan faktörlere dikkat ederek siz de güzel baklavalar yapabilir ve böylelikle en güzel baklavaları yapma fırsatına erişebilirsiniz.

Evde Baklava Yaparken Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Baklava yapımında en önemli faktör hiç şüphesiz ki yufkadır. Yufkanın kaliteli olması lezzeti artıracak en önemli detaylardan birisidir. Bunun yanında yufkaların nemlendirilmesi de gene bu süreçte önemli bir faktör olacaktır. Yufkaların kurumasını önlemek amacıyla bu süreçte nemlendirme işleminin yapılması gerekir.

Sonrasında ise dikkate alınması gereken faktörlerden birisi de cevizlerin doğranmasıdır. Cevizleri pratiklik ve hız açısından robotta doğramak iyi bir fikir olacaktır. Şerbetin sıcaklığı baklava yapımında anahtar faktör olup 5 dakika boyunca mutlaka kaynatılması gerekir. Fırın sıcaklığının bu süreçte ayarının mutlak suretle 180 ile 200 derece arasında olması hayati öneme sahiptir.

Evde Baklava Yaparken Bilinmesi Gereken Diğer Faktörler Nelerdir?

Baklava yapımında dikkat edilmesi gereken faktörler sadece yukarıdaki sayılanlarla sınırlı değildir. Diğer faktörler söz konusu olduğunda baklavanın doğru bir şekilde kesilmesi oldukça önemlidir. Özellikle bu süreçte bıçağın keskin olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda kesim işlemi sırasında bıçağı hafifçe sallayarak işleminizi yapınız.

Bir diğer önemli faktör tereyağı faktörüdür. Tereyağı baklava özel bir lezzet katar. Dolayısıyla tereyağı kullanırken bol yağ kullanmaya özen gösterin. Bol tereyağı baklavanın lezzetini artıracak ve istenilen kıvamı en güzel şekliyle baklavaya verecektir. Son aşamada ise baklavanızı yaptıktan sonra 2 ile 3 saat baklavanızı bekletmeniz gerekir ve sonra yemeye hazır olacaktır.