Basen Eriten Egzersiz Tarifleri

Özellikle kadınların korkulu rüyası olan basen, fazla kiloların veya vücut yapısının getirdiği bir durum olarak kabul edilmektedir. Basenlerde bulunan fazlalıklarından kurtulmak isteyen kişiler, doğru egzersizleri düzenli olarak yaptıklarında etkili sonuca kısa zamanda ulaşabilmektedir.

Özellikle kadınların korkulu rüyası olan basen, fazla kiloların veya vücut yapısının getirdiği bir durum olarak kabul edilmektedir. Basenlerde bulunan fazlalıklarından kurtulmak isteyen kişiler, doğru egzersizleri düzenli olarak yaptıklarında etkili sonuca kısa zamanda ulaşabilmektedir. Basen eriten egzersiz tarifleri, tam da bu konuda araştırılan içerikler arasında yer almaktadır.

Kalça ve bel arasında yer alan ve kalçanın daha büyük görünmesine neden olan fazla basen, kıyafet seçimlerinde de kişilerin zor durumda kalmasına neden olabilmektedir. Çoğu kişi için zorlayıcı etkileri bulunan bu durumun giderilmesi için egzersiz yapmak ve gerektiğinde diyet yapmak yeterli olacaktır. Aşağıda yer alan başlıkları inceleyerek konu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Basen Eritmek İçin Hangi Egzersizler Yapılmalı?

Basen eritmek için hangi egzersizler yapılmalı sorusu da yine bu konuda araştırılan bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi doğru bir programı düzenli olarak uygulamak, basenlerin kısa zamanda istenilen görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Genellikle kadınlar tarafından araştırılan bu konu için örnek olarak gösterilebilecek bazı egzersiz çeşitleri şu şekilde açıklanabilir:

  • Squat yapmak
  • Bird dogs
  • Side lying leg raise
  • Dead lift
  • Lunge
  • Side & cross lunges
  • Static sumo squat
  • Box jump

Sıralanan bu egzersizleri düzenli olarak, setler halinde, yaptığınız takdirde basen bölgesi başta olmak üzere; kalça, bacak ve karında bulunan fazlalıklardan da kurtulabilirsiniz.

Basen Genişliği Neden Olur?

Basen eritme konusunda basen genişliği neden olur sorusunun da yanıtı aranan başlıklar arasında yer aldığını görmek mümkündür. Pek çok kadının şikayetçi olduğu bu duruma neden olan belli başlı faktörler bulunmaktadır. Vücut ağırlığı, cinsiyet, genetik yapı ve yaş basen genişliğini doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Değiştirilemez etkenler olarak görülen bu durumlar sonucunda basen genişliği meydana gelebilmektedir. Ancak doğru beslenme programı ve sıkı antrenman ile birlikte basen bölgesinde meydana gelen fazlalıklardan kurtulmak mümkündür. Bunun için diyetisyenler ve spor hocaları ile görüşebilir ve sizler için en uygun programın hangisi olacağı hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz.