Ufuk Özkan Neden Siroz Oldu?

Geçtiğimiz günlerde siroz hastalığına yakalandığını açıklanan Ufuk Özkan, Ufuk Özkan neden siroz oldu başlığı altında sıkça araştırılan isimlerden biri haline gelmiştir.

Geçtiğimiz günlerde siroz hastalığına yakalandığını açıklanan Ufuk Özkan, Ufuk Özkan neden siroz oldu başlığı altında sıkça araştırılan isimlerden biri haline gelmiştir. Geniş Aile dizinde aldığı rol ile tanınan Özkan, 3. derece siroz hastalığı ile baş ettiğini duyurmuştu. Peki, Özkan’ın siroza yakalanmasına neden olan durum nedir?

Mevcut kilosundan rahatsız olması ve Hollywood diyeti ile 17 kilo vermesi, hayranları tarafından fark edilen etkenlerden birisidir. Tahmin edebileceğiniz gibi Hollywood diyeti, düşük kalorili olması sebebiyle sağlığı olumsuz etkileyebilecek diyet seçenekleri arasında yer almaktadır. Ufuk Özkan ise bu diyeti bir süre uygulamış ve bağışıklık sisteminin çökmesine neden olmuştur. Bu da ünlü ismin siroz hastalığına yakalanmasında büyük etkendir.

Ufuk Özkan Hastalığı Nedir?

Ünlü isme yönlendirilen proje kapsamında kilo vermesi gerektiği ve bu nedenle Hollywood diyeti ile zayıflamaya başladığı bilinmekteydi. Kısa bir süre içerisinde yaklaşık 17 kilo veren Özkan, verdiği kiloların yanı sıra bağışıklık sisteminin de bitmesine neden olmuştur. Ufuk Özkan hastalığı nedir sorusu da bu yaşananlar ardından araştırılan bir başlık olarak görülmektedir.

Hedeflenen kilonun çok üzerinde kilo kaybı yaşaması nedeniyle bağışıklık sistemi çöken ünlü isim, 3. derece siroz hastalı olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Karaciğeri iflas eden ünlü oyuncunun 12 ay içerisinde karaciğer nakli olması gerektiği de yapılan açıklamalar arasında yer almaktadır.

Ufuk Özkan’ın Sağlık Durumu Nasıl?

Ufuk Özkan’ın sağlık durumu nasıl sorusu, hayranlarının başlıca merak ettiği içeriklerden birisidir. Yaptığı yanlış diyet sonucunda 5-6 kilo vermesi gereken Özkan, 17 kilo vererek sağlık durumunun tehlikeye atılmasına neden olmuştu. Bu duruma neden olan Hollywood diyeti ise uzmanlara göre uzak durulması gereken programlardan birisidir.

  • Vücudun yüksek miktarda su kaybetmesi
  • Bağışıklık sisteminin zayıflaması
  • Besin yetersizliğinin yaşanması
  • Kronik sağlık sorunlarının ortaya çıkması

Sıralanan bu gibi dezavantajlara sahip olan Hollywood diyeti, bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle uygulanmamalıdır. Özkan ise uygulamış olduğu bu diyet sonucunda tedavisine devam etmekte ve güncel olarak sağlık durumunun stabil olduğu görülmektedir.