En İyi Nuri Bilge Ceylan Filmleri

Türk dizi ve sinema tarihinde başarılı pek çok ismin var olduğunu görmek mümkündür. Bu başarılı isimler arasında yer alan Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun filminde göstermiş olduğu üstün başarı sayesinde Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü almıştır.

Türk dizi ve sinema tarihinde başarılı pek çok ismin var olduğunu görmek mümkündür. Bu başarılı isimler arasında yer alan Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun filminde göstermiş olduğu üstün başarı sayesinde Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü almıştır. En iyi Nuri Bilge Ceylan filmleri ise bahsi geçen başarılı isim hakkında en çok araştırılan içeriklerden biri haline gelmiştir.

  • Kasaba (1997)
  • Koza (1995)
  • Uzak (2002)
  • Mayıs Sıkıntısı (1999)
  • İklimler (2006)
  • Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)
  • Üç Maymun (2008)
  • Ahlat Ağacı (2018)
  • Kış Uykusu (2014)

Sıralanan bu başarılı filmleri izleyerek sizler de bahsi geçen ismin öne çıkan filmleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Nuri Bilge Ceylan Kaç Tane Filmi Var?

Özellikle filmleri ile büyük ilgi gören ve oldukça başarılı olan Ceylan, kaç tane filme sahip olduğu konusunda Nuri Bilge Ceylan kaç tane filmi var başlığı altında da detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Ödüllü bir yönetmen olması sayesinde kaç adet film çektiği de bahsi geçen isim hakkında sıklıkla konuşulmaktadır.

Toplamda 9 filme sahip olan Nuri Bilge Ceylan, bu filmleri 1 kısa metraj ve 8 uzun metraj şeklinde çekmiştir. Her bir filminin sahip olduğu konusu, olay örgüsü, oyuncu kadrosu ve çok daha fazlası başarılı olarak yorumlanmaktadır. Sizler de bahsi geçen başarılı yönetmene ait filmleri izleyebilir ve yorumlarınızı belirtebilirsiniz.

Nuri Bilge Ceylan Ödülleri

Nuri Bilge Ceylan ödülleri, bahsi geçen isim hakkında en çok merak edilen bir diğer konu olarak görülmektedir. Oldukça başarılı olması kapsamında hemen her filmi için ödül almayı başaran Ceylan, aynı zamanda Cannes Film Festivali’nde de En İyi Yönetmen ödülüne sahiptir.

En iyi görüntü yönetmeni, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi film gibi pek çok konuda ödül almayı başarmış olan Ceylan, aynı zamanda oyuncu kadrosundaki bazı isimlere de ödül kazandırmıştır. En iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, bu duruma örnek olarak gösterilebilir.