Ebelik Bölümü Taban Puanları 2023

2023 yılı için yapılan TYT-AYT sınavının arından pek çok genç, üniversite tercihi için ilgili meslek gruplarını araştırmaktadır. Sağlık alanı en çok merak edilen gruplardan birisi olmakla birlikte özellikle kadın öğrenciler, ebelik bölümünü yakından takip etmektedir.

2023 yılı için yapılan TYT-AYT sınavının arından pek çok genç, üniversite tercihi için ilgili meslek gruplarını araştırmaktadır. Sağlık alanı en çok merak edilen gruplardan birisi olmakla birlikte özellikle kadın öğrenciler, ebelik bölümünü yakından takip etmektedir. Konuyla alakalı ebelik bölümü taban puanları 2023 başlığı da sıklıkla incelenmektedir.

Doğum sürecini yakından ilgilendiren bir meslek olması sebebiyle oldukça önemli olan ebelik, 4 yıllık eğitim süresine sahiptir. Sizler de bu bölümü tercih etmek istiyorsanız taban puanlarını yakından takip etmelisiniz. Bu konu kapsamında hem üniversite önerisi hem de taban puanları için bir sonraki alt başlığı dikkate alabilirsiniz.

Ebelik İçin Hangi Üniversite Tercih Edilmeli?

Ebelik bölümünün tercih edilmesi konusunda ebelik için hangi üniversite sorusu da yine en çok araştırılan başlıklar arasında yer almaktadır. Bahsi geçen bu mesleği yapmak isteyen bireyler, kaliteli eğitim alabilecekleri üniversiteleri araştırmaktadır. Aşağıda yer alan listeyi inceleyerek hem üniversite seçeneklerine hem de taban puanlarına kısaca göz atabilirsiniz.

  • Ankara Üniversitesi: 347,633
  • Marmara Üniversitesi: 346,720
  • İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa: 342,893
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: 340,802
  • Mersin Üniversitesi: 333,545

Sıralanan bu üniversite seçenekleri başta olmak üzere hayalini kurduğunuz diğer şehirlere göz atarak tercih listenizi oluşturabilirsiniz. Tercihinizi oluştururken sıralamanızı ve puanınızı mutlaka göz önünde bulundurmalı ve gelmesi yüksek olan üniversiteleri listenize dahil etmelisiniz.

Ebelik Bölümü Hakkında Bilgi

Ebelik bölümü hakkında bilgi edinmek için internet üzerinden ufak bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Sağlık sektörünün önde gelen bölümleri arasında yer alan ebelik, adından da anlaşılabileceği gibi, gebelik ve doğum süreçlerini kapsamaktadır. Doğum öncesinden başlanarak doğum sırasında kadar anne ve bebek sağlığı bu bölüm sayesinde kolaylıkla takip edilebilir.

İster devlet isterseniz de özel hastanelerde ebelik yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun için üniversitelerin ebelik bölümünü 4 yıl içerisinde tamamlamanız ve devlet hastanesinde görev yapmayı düşünüyorsanız KPSS sınavlarından yeterli puanı almanız gerekmektedir. Böylece hayalini kurmuş olduğunuz bu meslek için kaliteli bir eğitim alabilir ve iş hayatına başarılı bir şekilde adım atabilirsiniz.