Adana'da Büyük Deprem Olacak mı?

Adana Kozan'da 5.5 büyüklüğünde deprem endişe yarattı. Adana'da deprem mi bekleniyor? sorusu, bölgedeki insanların cevap aramaya başladığı bir soru oldu. Dr. Naci Görür, depremin ardından Adana depremiyle ilgili açıklamalarını güncelledi. Uzman, Adana bölgesinin hassas olduğuna değinerek önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür'den Adana'daki depremle ilgili son dakika açıklamaları...

 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçmişte Adana için uyarıda bulunmuştu. Görür, 25 Temmuz'da Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, "Adana bölgesinin hassasiyeti hâlâ devam ediyor" uyarısında bulundu. Hem güçlü hem de zayıf depremler olacak. Belirli bir zamana kadar, belirli bir sıklıkta gerçekleşecektir. İşte Naci Görür'ün Adana'daki depremle ilgili açıklamaları.

Adana'da Deprem Riski Ne Durumda?

Bilimler Akademisi üyesi, Yer Bilimci Profesörü Naci Görür, Adana Kozan bölgesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Profesör Naci Görür, Adana'nın bölgesine duyarlı uyarılarda bulundu.

"6 Şubatta Oluşan Enerjiler Kırılmamış ve Faylar Yer Değiştirmiş"

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremini göz önünde bulundurarak şunları söyledi: "Günümüzün deprem fayları tipik olarak sol yönlü faylardır. Güneydoğuda yer alan Doğu Anadolu fayı üstünde 6 Şubat'ta devasa bir deprem oldu. Diyarbakır'dan Hatay'a kadar söylersek Doğu Anadolu fayı, Ölü Deniz'i de içine alan önemli bir deprem riski ortaya çıkartabilir. 7.7 ve 7.6 gibi iki deprem art arda meydana geldi. Hayal edilemeyecek bir enerji açığa çıktı. Yanlışım yoksa, 4 milyon ton TNT kadar enerjiye sahip. Bu enerjinin tamamı şu anda aktif gibi görünmese de hala aktif olma ihtimali yüksekti. Bu enerjinin %20'ye kadarının sürekli olabileceğini düşünüyorum. Daha sonra, hala bozulmamış olan yakındaki faylara yayılır. Bu enerjiyi, depreme neden olan fayla bağlantılı olsun ya da olmasın yakındaki faylara aktarır. Bu nedenle 7 Şubat'ta Adana ve Hatay'ın 6 Şubat'taki depremlerin ardından hemen ilgilenilmesi gerektiğini belirttim. Hatta bahsettiğim transfer olayından 15 gün sonra Hatay 6,4 seviyesinde bir deprem yaşadı. Bu söylemimi, 15 gün öncesinden belirtmiştim. Bu yüzden, Adana bölgesi üzerinde durulması gereken bir yerdir." dedi.