Selülit Oluşumunu Engellemek İçin Yapılabilecek Egzersiz Türleri

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar dış görünüşlerini daha iyi bir hale nasıl getirebileceklerini merak etmektedir.Özellikle kadınlar, selülit oluşumunu engellemek için yapılabilecek egzersiz türleri konusunda pek çok kaynak üzerinden akıllarında yer alan soru işaretlerine yanıt aramaktadır.

 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar dış görünüşlerini daha iyi bir hale nasıl getirebileceklerini merak etmektedir. Özellikle kadınlar, selülit oluşumunu engellemek için yapılabilecek egzersiz türleri konusunda pek çok kaynak üzerinden akıllarında yer alan soru işaretlerine yanıt aramaktadır.

Genellikle üst bacaklarda meydana gelen selülit, çoğu kişi için kötü bir görünüme neden olmaktadır. Bu görünümü yok etmek ve aynı zamanda engellemek için aşağıda sıralanan egzersiz hareketlerini düzenli bir şekilde yapmanız yeterli olacaktır.

  • Donkey Kick
  • Lunge
  • Hip Bridge
  • Plank

Bahsi geçen her bir egzersizi, düzenli bir şekilde setler halinde yaptığınızda kısa zamanda istediğiniz sonuçlara ulaşmanız da mümkün olacaktır.

Selülit Nedir?

Selülit nedir sorusu ise yukarıda açıklanan egzersizler ile alakalı olarak pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan başlıklar arasında yer almaktadır. Pek çok faktöre bağlı olarak bağ dokusunun eski gücünü kaybetmesi ile birlikte yağ hücreleri cilt yüzeyinde düzensiz bir şekilde yer edinmekte ve bu noktada istenmeyen bir görüntü meydana gelmektedir. Bu durum selülit olarak tanımlanmaktadır.

Dolaşım problemleri başta olmak üzere genetik faktörler ve bağ dokusunun kuvvetini yitirmesi selülitin meydana gelmesinde etkili olan faktörler arasında yer almaktadır. Beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve uygun egzersizlerin yapılması selülit oluşumunun engellenmesini sağlayacağı gibi mevcut selülit probleminin de ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

Selülit Tedavisi

Yukarıda bahsedildiği gibi spor programları ve sağlıklı beslenme ile ortadan kaldırılabilen selülit, selülit tedavisi konusunda da pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İlerleyen rahatsızlıklarda beslenme alışkanlığını değiştirmek ve spor yapmak yeterli olmayabilir. Bu durumda tıp alanında uygulanan tedavi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Selülit giderici kremler ve jeller başta olmak üzere vakum terapi, radyofrekans, pressoterapi gibi tedavi seçenekleri de selülit oluşumunu büyük ölçüde tedavi edebilmektedir. Doktorunuz ile iletişime geçerek bahsi geçen bu tedavi yöntemlerinden hangisinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenebilir ve uygun olan seçenek ile tedavinizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Böylece istenmeyen selülit görünümünden kurtulmanız da mümkün olacaktır.