Büyük Ses Getiren Yepyeni Bir Keşif! LK 99 Malzemesi Yüksek İletkenliğe Vardı

Pek çok bilim adamı, araştırmacıların oda sıcaklığında yeni bir basınç olan süper iletken LK 99 buldukları iddiasına şüpheyle yaklaşıyor. Gelin, daha ayrıntılı olarak bakalım...

Pek çok bilim adamı, araştırmacıların oda sıcaklığında yeni bir basınç olan süper iletken LK 99 buldukları iddiasına şüpheyle yaklaşıyor. Gelin, daha ayrıntılı olarak bakalım...

Bilim camiasında son zamanlarda en ilgi çekici ve umut verici keşiflerden biri, süper iletkenlerin keşfi olmuştur. Bu benzersiz malzemelerin geliştirilmesi, elektrik direncini neredeyse sıfıra indiriyor.  Son teknolojik cihazların enerji iletimine kadar çeşitli endüstrilerde devrim yaratma potansiyeline sahiptir.

Süper iletken teknolojisindeki gelecekteki gelişmeler, enerji verimliliği, bilgi işlem, ulaşım ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli endüstriler üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Süper iletken, sıcaklıkta benzersiz bir kristal yapıya sahip olan maddelerdir. Her süper iletken farklı bir sıcaklıkta çalışabilir, ancak hepsi tipik olarak mutlak sıfırda veya mutlak sıfıra çok yakın çalışır. Süper iletkenler, düşük sıcaklıklarda sonuç olarak devasa elektriksel özellikler gösterebilirler.

LK 99 Oda Sıcaklığında Devasa İletkenliğe Ulaştı

Bir grup Güney Koreli bilim insanının iki makalesi, ön baskının arXiv.org'da yayınlanmasından birkaç saat sonra ilgi çekmeye başladı. Bu sıra dışı iddia, LK-99 olarak bilinen ve normal şartlar altında ortam basıncında ve oda sıcaklığında elektriği kusursuz bir şekilde ileten bir madde olmaktadır.

LK 99 İçin En Önemli Kısım

Birçok teknolojide devrim yaratma potansiyeline sahip olduğu için, oda sıcaklığında süper iletken olan bir madde önemlidir. Bu tür madde hem ticari hem de teknik olarak mümkün olan füzyon reaktörleri, askıya alınmış trenler ve güçlü bir elektrik şebekesi inşa etmeyi mümkün kılabilir. Bunun yanı sıra, yüksek sıcaklıkta pişirmeden önce tozun bileşenlerinin tam olarak doğru miktarlarda karıştırılmasını gerektiren leblebi büyüklüğünde parçalar halinde bileşik üretmek için kapsamlı bir tarif sağlarlar.

Ayrıca iletkenlik, elektrik direncinin ayırt etmesi, bir malzemenin bu özelliği gerçekten sergileyip sergilemediğini belirlemek için başka testler gerekir. Meissner etkisi için bir test bunlardan biridir. Bir devasa iletken manyetik alanlar yayar, diğer mıknatısları iter ve bambaşka havaya yükselme etkisini üretir. Korelilerin yaptıkları araştırmalar eğer doğru çıkarsa, gelecekte inanılmaz keşiflerle karşılaşabiliriz.