Pratik Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kimi zaman evimize çat kapı gelen misafirlerimiz için kimi zaman da canımız tatlı şeyler çektiğinde hızlı ve pratik tatlı tariflerine sarılırız. Bu pratik tatlılardan biri de tavuk göğsü tatlısıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı oldukça hafif olması ve lezzetli olması ile de sık sık tercih edilmektedir.

Kimi zaman evimize çat kapı gelen misafirlerimiz için kimi zaman da canımız tatlı şeyler çektiğinde hızlı ve pratik tatlı tariflerine sarılırız. Bu pratik tatlılardan biri de tavuk göğsü tatlısıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı oldukça hafif olması ve lezzetli olması ile de sık sık tercih edilmektedir. Bu yazımızda pratik tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır sorusunu sizler için cevaplandıracağız.

Tavuk Göğsü Tatlısı Malzemeleri

Tavuk göğsü, az malzemeli ve pratik bir tatlı olması ile pek çok kişinin beğenisi kazanan bir tatlıdır. İsteğe göre içeriği zenginleştirilebilen tavuk göğsü tatlısı malzemeleri aşağıda yer almaktadır. Bu tarif, 46 kişilik sunumlar için uygundur. Malzeme oranını sabit tutmak koşulu ile dilediğiniz miktarda malzeme ile tatlınızı yapabilirsiniz.

  • 125 gram tereyağı (dilerseniz margarin ve tereyağını karıştırarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Tavuk Göğsü Yapılışı

Tavuk göğsü yapılışı oldukça pratik bir tatlıdır. Bunun için öncelikle bir tencereye 125 gram tereyağınızı ya da margarininizi koyun ve bu yağı ocakta kısık ateşte eritin. Yağınız tamamen eridikten sonra 1 su bardağı unu yağın üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem genelde 45 dakika sürmektedir. Unu karıştırmaya devam ederken 1 litre sütünüzü tencereye ilave edin. Sütü ilave ederken tenceredeki süt ve un karışımını sürekli olarak karıştırmanız gerekir. Aksi halde ununuz topaklanma yapabilir.

Sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra şekerinizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. 1 paket vanilyayı tencereye ilave edip 34 dakika mikser yardımı ile karıştırın. Muhallebinizi önceden ıslattığınız borcama boşaltıp üzerini düzeltin. Ocaktan alınan muhallebiyi buzdolabına koymadan önce ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyip buzdolabına koyun. Tatlının 23 saat dinlenmesi, servis edilebilmesi için yeterlidir. Fakat isteyen bireyler daha uzun süre de dinlenmeye bırakabilir. Tatlınızın üzerinde streç olduğu sürece dolapta uzun süre kalması sorun olmayacaktır. Dolaptan çıkardığınız tatlınızı dilimleyip üzerine nar ya da hindistan cevizi ilave ederek servis edebilirsiniz.